"Joimme oikein kunnolla" – Mercedes-pomolta paljastuksia viime hetkistä ennen Niki Laudan terveyden romahtamista

Mercedeksen F1-tallin voimahahmot Toto Wolff ja Niki Lauda viettivät railakkaan illan Ibizalla juuri ennen Laudan terveyden romahtamista kesällä 2018. Wolff kertoo tapahtumista tuoreessa elämäkertakirjassa. 

Mercedes on valloittanut 2010-luvulla kuusi perättäistä tuplamestaruutta. Tallipomo Wolff ja johtokuntaan kuulunut F1-legenda Lauda ovat olleet vahvoja tekijöitä menestyksessä, minkä lisäksi itävaltalaiskaksikoiden välillä vallitsi lämmin ystävyys. 

Laudan kuolema toukokuussa 2019 oli kova pala Wolffille, kuten myös koko F1-yhteisölle. Wolffin muistoja Laudasta on voinut lukea F1-toimittaja Maurice Hamiltonin kirjoittamasta elämäkerrasta, joka julkaistiin alkuviikolla. 

Kirjassa Wolff kertoo Laudan sekä kahden muun ystävänsä Attilan Dogudanin ja Gernot Schafflerin kanssa viettämästään Ibizan-lomasta heinäkuussa 2018.

– Päätimme Silverstonen viikonlopun jälkeen viettää kolme päivää Nikin veneellä Ibizalla. Lensin sinne maanantaina, ja söimme illallista Nikin jahdilla. Nikin yskä ei kuulostanut enää niin pahalta, mutta se vaivasi yhä. Ilta oli loistava, Wolff muistelee Auto Bildin mukaan

– Kahdelta yöllä Niki sanoi "lähdetään Pachaan!" Se on hyvin kuuluisa yökerho Ibizalla. Joimme oikein kunnolla. Se oli todellinen miesten ilta, ja tunsimme olevamme taas nuoria miehiä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Wolff epäilee, että Laudalla oli "kuudes aisti" siitä, mitä tulee tapahtumaan. 

– Seuraavana päivänä hän sanoi, että hänellä on heikko olo. Sitä seuranneena aamuna hän valitteli jo todella huonoa oloa, ja meidän piti auttaa häntä palaamaan Wieniin. Lensimme takaisin koneellani, ja Gernot vei hänet suoraan sairaalaan. Meille kerrottiin, että hänen keuhkotoimintansa oli pudonnut kymmeneen prosenttiin. 

Laudalla tehtiin keuhkonsiirto elokuun alussa, ja hänen vointinsa koheni loppuvuoden 2018 aikana. Keväällä ongelmat kuitenkin palasivat, ja Lauda menehtyi 70-vuotiaana 20. toukokuuta oltuaan ennen sitä munuaisdialyysihoidossa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja