Johanna Ojala-Niemelä kommentoi medialle annettavaa "kurinpalautusta" – keskeneräisistä asioista ei pitäisi kirjoittaa: "Meillä on eritasoisia lehtiä"

3:19
Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja iltapäivällä MTV Uutisten haastattelussa: "Vuodoilla on seuraamuksia."

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) kertoi tänään median saavan "kurinpalautuksen" vuotouutisoinnin johdosta. Tiedotustilaisuudessa Ojala-Niemelältä kysyttiin, mitä hän tarkoitti tällä.

Ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr.) koskevan mietinnön tiedotustilaisuudessa Ojala-Niemelä vastasi kysymykseen siitä, millaista kurinpalautusta medialle on luvassa vuotouutisoinnista.

Ojala-Niemelä sanoi pitävänsä vakavana sitä, että perustuslakivaliokunnan sisäiseen toimintaan yritetään vaikuttaa lehdistön kautta.

– Perään lehtimiehiltä lehtimiesetiikkaa siitä, että ei kirjoitettaisi keskeneräisistä asioista, Ojala-Niemelä sanoi.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja huomautti, että Suomessa on "eritasoisia lehtiä".

– Toiset lähtevät näitä huhupuheita ja juoruja helpommin juoksemaan perään, ja toiset on sitten moraaliltaan korkeampia.

– Valitettavasti tämä on ihan tosiasia.

Ojala-Niemelä ei maininnut nimeltä, mitkä tiedotusvälineet ovat moraaliltaan toisiaan korkeampia tai matalampia.

Hän kertoi yllättyneensä siitä, kuinka laajalti vuotouutisointia siteerattiin eri medioihin.

Pelkona valiokuntatyön mureneminen

MTV Uutiset julkaisi eilen haltuunsa saaman sähköpostin, jolla perustuslakivaliokunnan jäsen Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) yritti vaikuttaa muihin hallituspuolueiden edustajiin Pekka Haaviston toimintaa koskevassa perustuslakivaliokunnan käsittelyssä.

Viestillä pyrittiin saamaan valiokunnan jäseniä kannattamaan pehmeämpiä muotoiluja valiokunnan Haavisto-mietintöön.

Tänään iltapäivällä Ojala-Niemelä sanoi MTV Uutisten haastattelussa suoraan, että jonkinlainen kurinpalautus medialle olisi luvassa.

– Kyllä meidän on tarkoitus antaa kurinpalautusta myös lehdistölle, että kunnioitettaisiin valiokunnan työtä ja näitä vuotoja ei tapahtuisi, Ojala-Niemelä kommentoi vuodon seuraamuksia tänään iltapäivällä.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja sanoi valiokunnan työskentelyn murenevan, jos poliitikkojen pitää vuotojen takia pelätä, että valiokunnassa sanotut asiat vuodetaan julkisuuteen.

Pelisäännöistä tullaan Ojala-Niemelän mukaan keskustelemaan myös eduskunnan puhemiehen sekä perustuslakivaliokunnan jäsenien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja