Johanna Matintalo sai uskoa jatkoon: "Aika erilaista kuin Lahden MM-kisoissa"

Suomen maastohiihdon suurlupaus Johanna Matintalo, 21, hiihti Pyeongchangissa ensi kertaa olympiatasolla. Hänen kisaurakkansa päättyi 18. sijaan 30 kilometrillä, mikä odotuksiin nähden oli erinomainen tulos.

- Rahkeita olisi ollut pikkuisen parempaan. Vaihdoin puolivälissä suksea. Uusi suksi ei ollutkaan niin hyvä, mitä olisin toivonut varsinkin sen takia, kun pito oli turhan nahkea. Tietenkin kelikin muuttui, Matintalo kommentoi kisaansa.

Matintalolla kisan loppu oli haastava.

- Oli aika haasteellista toiset 15 kilsaa. Oli vähän etenemisen kanssa taistelua kuin jaksaako hiihtää. Loppumatkasta kädetkin alkoivat kramppaamaan, kun joutui loppumatkan hiihtämään vahvasti käsillä ylämäkipätkät.

Olympialaisiinsa Matintalo oli ihan tyytyväinen.

- Kokemus on ollut tosi hieno. Antaa uskoa omaan tekemiseen jatkossa. Kaikilla kolmella matkalla pääsin täällä 20. sijan tienoille. Ei ihan huonosti omasta mielestäni mennyt. Ei huippuonnistumista, mutta tasaista kuitenkin.

Arvokisoissa Matintalo debytoi Lahden MM-kisoissa 2017, joissa pääsi tositoimiin yhdistelmäkisassa. Nyt Matintalo sai luottoa jo kolmella matkalla.

- Ehkä tästä on tullut itseluottamusta, että kuuluu näihin kisoihin. Kuitenkaan ei ole ihan siellä ynnä muut -sijoilla. Koko kisat on ollut tärkeä oppimisen paikka. Aika erilaista toimiminen on ollut täällä kun viime vuonna Lahden MM-kisoissa, Matintalo arvioi Pyeongchangin antia.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja