Joensuun lapsisurma: Avi ja KRP selvittävät viranomaisten toimintaa

Joensuun nelivuotiaan lapsen kuoleman jälkeen aloitettiin selvitykset siitä, toimivatko viranomaiset asianmukaisesti lapsen hyvinvoinnin suojelemiseksi. Tarkastelun alla on erityisesti se, toimittiinko asiassa lastensuojelun näkökulmasta asianmukaisesti.

Itä-Suomen aluehallintovirastolla on tapauksen johdosta vireillaä valvonta-asia, jossa mainittuja asioita tarkastellaan. Päätöstä ei ole vielä tehty, ja aluehallintoviraston sosiaali- ja terveydenhuoltoyksiköstä kerrotaan, ettei vierillä olevista asioista anneta tietoja julkisuuteen.

Tarkoitus on saada selvitys valmiiksi ja päätös tehtyä helmikuun aikana, aluehallintovirastosta kerrotaan MTV Uutisille.

Keskusrikospoliisi tekee viranomaisten toiminnasta esiselvitystä ja on kertonut, että sen olisi määrä saada asiaan liittyvät asiakirjat alkuvuodesta, jotta se voisi päättää, onko viranomaisten toiminnasta syytä aloittaa varsinainen esitutkinta. 

Aluehallintoviraston selvityksen lopputulos on todennäköisesti keskeinen palanen, kun KRP arvioi, onko asiassa syytä edetä esitutkintaan.

Tapausta on puitu tässä kuussa käräjäoikeudessa, jossa pojan isäpuolta syytetään asiassa murhasta ja äitiä taposta. Käräjäoikeus kuitenkin päätti päästää vanhemmat vapaalle odottamaan tuomiota, joka viittaa siihen, että näin vakavista rikosnimikkeistä heille ei tuomiota anneta.

Tuomio asiasta annetaan maaliskuussa.

Esitutkinnan mukaan lapsi on ollut aiemmin kiireellisesti huostaanotettuna, mutta palautettu äitinsä luo vain kuukausia ennen kuolemaa. Syynä olivat kotiolojen soveltumattomuus lapselle. Esitutkinta viittaa äidin ja isäpuolen käyneen huumausainekauppaa, ja vaikuttaa siltä, että lapseen on jo ennen kohtalokkaita tapahtumia kohdistunut väkivaltaa.

Rikostoimittajat: Joensuulaista äitiä syytetään 4-vuotiaan lapsensa surmasta 9:53
Katso: Rikostoimittajat: Tämä kaikki tiedetään tällä hetkellä 4-vuotiaan surmasta.

Lue myös:

    Uusimmat