Jo yli 300 joutunut sairaalaan Intian mysteeritaudin vuoksi – aiheuttaa pahoinvointia ja silmien polttelua: Syynä ei ole korona, hyttyset eikä vesi

Jo yli 300 joutunut sairaalaan Intian mysteeritaudin vuoksi – aiheuttaa pahoinvointia ja silmien polttelua: Syynä ei ole korona, hyttyset eikä vesi 0:45
Video: Mystinen tauti on aiheuttanut kaaosta.

Jo yli 300 ihmistä on joutunut sairaalaan Intiassa leviävän taudin vuoksi. 

Tämänhetkisten tietojen mukaan yksi on menehtynyt Andhra Pradeshin osavaltiossa leviävään tautiin. Potilaat ovat Elurun kaupungista. 

Kaikki sairastuneet ovat saaneet negatiivisen koronatestituloksen, kertoo piirin valvontaviranomainen Dolla Joshi Roy CNN:lle. 

Noin 180 potilasta on jo päässyt kotiin ja sairaalassa olevien tila on vakaa. Royn mukaan menehtyneen potilaan sydän oli pysähtynyt, eikä kuolema välttämättä liity tautiin. India Today kertoo, että menehtynyt oli 45-vuotias mies. 

India Todayn mukaan sunnuntain jälkeen paikallista aikaa sairaalaan on joutunut 76 ihmistä. Andhra Pradeshin terveysviranomaisten julkaiseman lausunnon mukaan verikokeissa ei näkynyt viitteitä hyttysten levittämistä virustaudeista.

Vettä epäiltiin

Elurun kaupungin vettä on tutkittu, koska potilaat ovat saaneet vetensä samasta lähteestä. Andhra Pradeshin terveysministerin mukaan tulokset ovat selvinneet, eikä vesikään ole taudin syy. 

Royn mukaan myös ruokaa ja maitoa testataan parhaillaan. Osavaltioon on parhaillaan matkalla useita eri tutkijoita ja spesialisteja, jotka yrittävät selvittää taudin syytä. 

Oireita ovat muun muassa tajunnan menettäminen, pahoinvointi, silmien polttelu ja kohtaukset. 

Intia on jo ennestään pulassa koronan vuoksi. Andhra Pradesh on yksi pahiten kärsineistä alueista. Osavaltiossa on todettu yli 800 000 tartuntaa. 

Lue myös:

    Uusimmat