Mainos

Jo toinen tapaus tänä vuonna: Saimaannorppa löytyi hukkuneena muikkuverkosta

Metsähallitus on saanut tiistaina tiedon muikkuverkkoon sotkeutuneesta ja hukkuneesta saimaannorpasta.

Saimaan Pihlajavedellä 41-kiloinen aikuinen urosnorppa jäi kiinni muikkuverkkoon, jonka silmäkoko oli 17 millimetriä. Verkko oli laillinen.

Metsähallituksen tietoon on tänä vuonna tullut yksi vastaava verkkokuolema. Heinäkuussa kuutti kuoli muikkuverkkoon eteläisellä Saimaalla. Viime vuonna pyydyksiin kuoli neljä saimaannorppaa.

Metsähallituksen suojelubiologin Miina Auttilan mukaan norppakuolemia on tänä vuonna kirjattu runsaat 20. Pyydyskuolemien lisäksi saimaannorppia on löydetty rantaan ajautuneina, vedestä kellumasta tai pesään kuolleina.

Jo yli 190 pyydyksiin kuollutta

Kaikkiaan Metsähallituksen tilastoissa on tiedot 191 kalapyydyksiin kuolleesta saimaannorpasta, joista tämä oli viides muikkuverkkoon hukkunut.

Norppakanta on tällä hetkellä noin 320 yksilöä, mutta Auttilan mukaan kannan koko kuitenkin on hitaasti kasvamaan päin. Metsähallitus saanee päivitetyt arviot saimaannorppien määrästä syyskuun aikana.

Kaikista pyydyksiin jääneistä tai muuten kuolleina löydetyistä norpista pyydetään ilmoittamaan poliisille tai Metsähallitukseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.