JHL jyrähtää teknologiateollisuuden päätöksestä: Horjuttaa koko työmarkkinajärjestelmää – "Neuvottelukierros voi olla myrskyisä"

JHL vaatii"eturintaman työntekijöiden"palkkoihin koronalisiä – puheenjohtaja kertoo, mistä on kyse 6:59
Katso yllä oleva video: JHL vaati marraskuussa eturintaman työntekijöille palkkoihin koronalisiä.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n mukaan Teknologiateollisuuden päätös irtautua työehtosopimuksista horjuttaa koko suomalaista työmarkkinajärjestelmää.

Vientialojen työnantajajärjestö Teknologiateollisuus päätti luopua valtakunnallisesta työehtosopimustoiminnasta ja siirtää vastuun valtakunnallisista työehtosopimuksista uuteen työnantajayhdistykseen, Teknologiateollisuuden työnantajat ry:hyn.

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laineen mukaan työnantajat horjuttavat tahallaan työrauhaa Suomessa, kun talous pitäisi saada rullaamaan koronapandemian keskellä.

– Teknologiateollisuus on laittamassa vaakalaudalle työrauhan, työehdoista sopimisen, eläkejärjestelmän ja työttömyysturvan. Nämä kaikki on sidottu työehtosopimusjärjestelmään. Tätäkö tarkoittaa työnantajan vastuu taloudesta, kun Suomi pitäisi saada jaloilleen koronan jälkeen, Niemi-Laine toteaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa JHL on valmis kehittämään suomalaista työelämää ja kannattaa paikallista sopimista, kun työnantaja on valmis avoimesti neuvottelemaan työehdoista.

JHL ennakoi, että syksyllä käynnistyvästä sopimusneuvottelukierroksesta voi tulla "myrskyisä".

– Emme voi katsoa sivusta, jos työnantajat yrittävät ensi syksyn neuvottelukierroksella keplotella suomalaiset työntekijät köyhyysrajalle. Ammattiliiton tärkein tehtävä on puolustaa jäsenten työehtoja tarvittaessa kovillakin keinoilla, Niemi-Laine kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat