Jesperi Kotkaniemi kaipaa takaisin NHL:ään, yksi asia on muuttunut porilaisnuorukaisen edellisestä liigavisiitistä – "Pelityyli täällä on hyvin erilainen"

1:54
Videolla Pelicansin ja Ässien välisen ottelun maalikooste.

Koronaviruksen sekoittaessa kiekkomaailmaa ja viivyttäessä NHL-kauden alkua pelituntuman ylläpitäminen on haaste pelaajille ja näistä huolta kantaville seuroille. Montreal Canadiensista Porin Ässiin lainalle saapunut Jesperi Kotkaniemi, 20, on nauttinut ajastaan Suomessa, mutta kaipaa jo takaisin valtameren taakse.

Vuoden 2018 ensimmäisen kierroksen kolmosvaraus on pelannut SM-liigassa nyt kolme ottelua vailla tehopisteitä.

– Olen ollut täällä nyt kaksi viikkoa. En pelaa vielä sillä tasolla kuin haluaisin, mutta se on tulossa, Kotkaniemi sanoi Le Journal de Montreal -lehden haastattelussa.

– On aina hieman vaikeaa liittyä joukkueeseen, joka on jo aloittanut kautensa. Lisäksi, pelityyli täällä on hyvin erilainen Pohjois-Amerikkaan verrattuna, Kotkaniemi totesi.

Ässät on hävinnyt viimeisestä neljästä ottelustaan kolme, mutta vallitsevien olosuhteiden keskellä tappiot asettuvat Kotkaniemenkin mielessä uuteen perspektiiviin.

– Pidän itseäni vain onnekkaana voidessani pelata jääkiekkoa. Ja vieläpä maassa ja kaupungissa, jossa kasvoin. Sain myös palata vanhempi kotiin. Se on mahtavaa, koska voin viettää nyt paljon aikaa heidän kanssaan.

– Tämä on erilaista verrattuna kolmen vuoden takaiseen. Olen fyysisesti paljon vahvempi kuin viimeksi tässä liigassa pelatessani. Se on isoin ero. Huomaan myös, että täällä on nyt myös minua nuorempia pelaajia, 17-vuotias ensimmäisen liigavisiittinsä aikaan ollut Kotkaniemi huomasi.

Kotkaniemi nauttii tällä hetkellä olostaan nuoruutensa joukkueessa, mutta ei malta odottaa NHL:n alkamista. Toronton playoff-kuplassa vakuuttavasti esiintynyt Kotkaniemi pelasi edellisen runkosarjaottelunsa tammikuun 27. päivä.

– Kaipaan NHL:ää. Minulla ei ole aavistustakaan, koska kausi alkaa uudestaan. Siihen asti, voin vain ottaa kaiken irti ajastani täällä ja saada alle hyviä pelejä, Kotkaniemi summasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja