Jenna Lepomäki tapettiin hämärissä olosuhteissa Espanjassa – Stiina-äiti kohtasi tekijän silmästä silmään: "Minusta ei koskaan tule mummua"

Näin Jenna Lepomäen äiti tapasi tyttärensä tappajan:"Minusta ei koskaan tule mummua" 1:42
Näin Jenna Lepomäen äiti tapasi tyttärensä tappajan: "Minusta ei koskaan tule mummua"

Espanjassa hämärissä olosuhteissa vuonna 2011 kuolleen Jenna Lepomäen äiti Stiina Hakkarainen kohtasi tyttärensä tappajan vankilassa tekijän aloitteesta. Hakkarainen kertoi häntä kohdanneesta suuresta surusta MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Hakkarainen sanoo tapaamisen olleen hänelle todella hyödyllinen, sillä tuossa tilanteessa pystyi turvallisessa ympäristössä esittää tekijälle kysymykset, jotka olivat painaneet mieltä. 

– Tämä jopa vastasi kaikkiin kysymyksiin, Hakkarainen kertoo.

Siellä hän sai kohdata miehen silmästä silmään, kerrottua omia tuntojaan ja vastaanottaa myös surmaajan anteeksipyynnön Jennan taposta.

Yksi vaikeimmista asioista äidille oli se, että Jennan kuoleman myötä myös hänen omat tulevaisuuden unelmansa menivät uusiksi. Hän halusi, että tekijä ymmärtäisi, että tekojen vaikutukset ulottuvat todella pitkälle.

– Esimerkiksi se, että minusta ei koskaan tule mummua.

Stiina tapasi tyttärensä tappajan kasvokkain – näin hän kuvailee kohtaamista 3:09
Kuuntele videolta, mitä Stiina kertoo tyttärensä tappajan kohtaamisesta ja sen merkityksestä.  

Kertonut vuosia vangeille omista kokemuksistaan

Vierailu vankilassa ei jäänyt Hakkaraisen viimeiseksi. Hän alkoi vierailla vankilassa säännöllisesti puhumassa näistä asioista tuntemattomille vangeille.

– Olen yli seitsemän vuotta käynyt vankiloissa, ja se on ollut mulle parempaa terapiaa kuin mikään, mitä minulle on tarjottu, Hakkarainen sanoo.

Tärkeä oppi hänelle oli, että jossain vaiheessa piti jättää taakse henkirikoksen aiheuttama viha, katkeruus ja kostonhalu sekä kaikki muu negatiivinen, eikä tuhlata tunteitaan rikoksen tekijöihin.

Katso videolta haastattelu kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat