Mainos

Jeltsin palasi töihin

Venäjän presidentti Boris Jeltsin saapui aamulla työpaikalleen Kremliin vajaa seitsemän viikkoa sydänleikkauksensa jälkeen.

-Tunnen oloni hyväksi, hän sanoi kuvausryhmälle sisällä Kremlissä.
Jeltsin jatkoi, että ensi vuosi on tätä vuotta parempi Venäjälle. Hän sanoi aikovansa heti paneutua eläkkeiden ja palkkojen maksamiseen sekä armeijan uudistamiseen.

-Jeltsin ei ole siinä kunnossa, että hän kykenisi ratkaisemaan yhtäkään Venäjää koettelevista ongelmista, sanoi puolestaan Jeltsinille kesän presidentinvaalit hävinnyt kommunistijohtaja Gennadi Zjuganov.

Jeltsin keskusteli puhelimitse Britannian pääministerin John Majorin kanssa. Johtajat sopivat, että Major vierailee Venäjällä ensi vuonna, mutta tarkkaa ajankohtaa ei vielä sovittu, kertoi presidentin lehdistötoimisto. Jeltsin sanoi Venäjän olevan valmis syventämään yhteistyötä Britannian kanssa, mutta kehotti myös brittejä pitämään mielessä sen, että Venäjä on huolestunut Naton laajentumisaikeista.

Presidentti tapasi Kremlin henkilökuntapäällikön Anatoli Tshubaisin ja huomenna hänen oli määrä keskustella pääministeri Viktor Tshernomyrdinin kanssa. Lääkärit ovat suositelleet Jeltsinille kevennettyä työohjelmaa aluksi, mutta hän itse sanoi perjantaisessa haastattelussaan aikovansa heti työskennellä täysillä.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.