Mainos

Jauhojärvi ja Ohtonen petasivat Vuokatille SM-kullan

Vuokatti Ski Team Kainuun ankkuri Alexander Schwarz ei joutunut puristamaan itsestään kaikkea irti lauantaisessa miesten maastohiihdon SM-viestissä. Schwarz sai taivaltaa 10 kilometrin matkan ylhäisessä yksinäisyydessä, sillä Martti Jylhän avausosuuden jälkeen viestiä vieneet Sami Jauhojärvi ja Olli Ohtonen pohjustivat Schwarzille peräti 2.40 minuutin etumatkan toisena sivakoineeseen Kouvolan Hiihtoseuraan.

Maalissa kärkijoukkueiden välinen ero oli 1.14 minuuttia. Kolmanneksi sijoittunut Kuusamon Erä-Veikot jäi voittajasta jo yli kolme minuuttia. Kouvolan Hiihtoseura vei viestiä kokoonpanossa Jani Simola, Ville Nousiainen, Johannes Kohonen ja Juha Lallukka. Erä-Veikkojen viestiryhmässä hiihtivät Keijo Kurttila, Ilkka Junnila, Esa Mursu ja Marko Maaninka.

Ski Teamin voitto ei ollut yllätys, sillä joukkue voitti myös viime vuonna. Kultamitali ei saanutkaan Jauhojärveä repeämään riemusta.

- Meni niin kuin pitikin. Olisi ollut pettymys, jos olisi tullut hopeaa tai pronssia, hän sanoi.

Omaan hiihtovauhtiinsa Jauhojärvi ei ollut kuitenkaan tyytyväinen.

- Hiihto oli väsynyttä. En ole palautunut Tourilta. Eniten pelkäsin Villen (Nousiaisen) vauhtia, mutta nähtävästi hänkin oli vielä väsynyt Tourista.

Olli Ohtosen mukaan hänellä ei ollut mikään "hullupäivä", mutta siitä huolimatta vauhtia riitti.

- Pojat petasivat sen verran hyvän lähtöpaikan, Ohtonen jakoi kiitosta.

Martti Jylhä tuli avausosuudelta vaihtoon kolmantena. Joensuun Katajan Olli-Pekka Tolvasen suksi oli sen verran liukkaampi, että Jylhä jäi avausosuuden nopeimmasta 49 sekuntia.

- Olisi ollut täydellinen päivä, jos olisin pystynyt hiihtämään siinä porukassa joka karkasi, Jylhä sanoi ja viittasi Tolvaseen ja Imatran Urheilijoiden Lari Lehtoseen.

- Eilinen sprintti verotti kuitenkin voimia, hän täsmensi.

Nousiaisen meno vielä takkuista

Ville Nousiainen hiihti Kouvolan toisen osuuden. Meno oli Tour de Skin jälkeen vielä hidasta, sillä hän hävisi Jauhojärvelle 40 sekuntia.

- Tänään oli Tourin jälkeen vasta ensimmäinen kunnon viretilapäivä. Viikolla kävin tekemässä vain kevyttä lenkkiä, jotta sain aineenvaihdunnan liikkeelle.

Nousiaiselle viestin SM-hopea oli uran toinen. Sunnuntaina hän ei ole kasvattamassa mitalisaldoa, sillä hän aikoo levätä.

- Maanantaina on aikainen lähtö Kanadaan, Nousiainen perusteli ja viittasi ensi viikonlopun maailmancupiin.

- Uskon, että sinne mennessä olen jo palautunut. En tiedä vielä, mitä matkoja aion hiihtää. Riippuu mitä on tarjolla, hän sanoi.

Maaninka manasi kullan karkaamista

Kuusamon Erä-Veikkojen ankkurilla Marko Maaningalla ei ollut päätösosuudella voiton suhteen paljoa tehtävissä. Kärki viiletti kolmen osuuden jälkeen jo yli kolmen minuutin päässä. Kouvolan ankkurin Juha Lallukan vauhti oli puolestaan kuusamolaiselle liikaa.

- Kultamitaliin oli ennen kisaa mahdollisuudet, mutta Keijo Kurttilalla oli tänään huono suksi: liian pitävä. Hiihdin lopulta vain mitalista, sillä muut menivät sen verran kaukana, Maaninka kertoi.

Miehet, 4x10 km (2p+2v):

1) Vuokatti Ski Team Kainuu 1.48.53,5 (Martti Jylhä-Sami Jauhojärvi-Olli Ohtonen-Alexander Schwarz)
2) Kouvolan Hiihtoseura 1.14,0 jäljessä (Jani Simola-Ville Nousiainen-Johannes Kohonen-Juha Lallukka)
3) Kuusamon Erä-Veikot 1 +3.08,0 (Keijo Kurttila-Ilkka Junnila-Esa Mursu-Marko Maaninka)
4) Joensuun Kataja +4.05,8 (Olli-Pekka Tolvanen-Kari Varis-Timo Varis-Tuukka Miettinen)
5) Kiteen Urheilijat +4.44,8 (Timo Toppari-Joonas Ojasalo-Teemu Härkönen-Markus Pörsti)
6) Joutsan Pommi 1 +5.03,8

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.