Jättisuosittu Haloo Helsinki! uudesta Tuntematon-biisistään: "Tämä ei ole mikä tahansa juttu meille"

Yhtye esittää Possen livelähetyksessä uuden kappaleensa, joka kantaa nimeä Tuntematon.

Suursuosittu Haloo Helsinki! esiintyy lauantaina Possessa. Areenakiertueen pian aloittavan yhtyeen kitaristi-biisintekijä Leo Hakanen ja kitaristi Jere Marttila kertoivat MTV:n haastattelussa, millainen tarina uuden Tuntematon-kappaleen taustalta löytyy.

– Biisi sai alkunsa Hulluuden Highway -albumin sessioissa. Lähetimme kappaleen demon uuden Tuntematon sotilas -elokuvan ohjaaja Aku Louhimiehelle kuultavaksi, että mitä jos tekisimme yhteistyötä, Hakanen sanoo.

– Aku oli ihan fiiliksissä siitä. Siltä pohjalta Elli (Haloo Helsingin laulaja) alkoi kirjoittaa biisiin tekstiä. Vaikka musiikkivideo on tehty yhteistyössä leffan kanssa, teksti osui tosi hyvin elokuvaan ja on silti universaali.

Tuntematon-kappaleen musiikkivideo kuvattiin samoissa maisemissa Kolilla, missä Louhimiehen ohjaamaa uutta Tuntematonta sotilastakin kuvattiin.

– Se on kunnianhimoinen ja hieno elokuva, joka on tuotannoltaan ja budjetiltaan iso satsaus. On kunnia saada olla jollain tavalla mukana. Me olemme Leon kanssa sitä ikäluokkaa, että Väinö Linnan Tuntematon sotilas -romaani on ollut pakollinen luettava koulussa. Tämä ei ole mikä tahansa juttu meille, Marttila toteaa.

– Isovanhempamme ovat olleet sodassa ja sitä kautta on tullut suuri arvostus sotaveteraaneja kohtaan. Heidän ansiostaan olemme tänä päivänä itsenäinen maa. Kun tuota kappaletta tehtiin, halusimme antaa siihen kaikkemme, Hakanen hehkuttaa.

Posse nähdään MTV3-kanavalla lauantaisin klo 20.00


Lue myös:

    Uusimmat