Jättipaukku! Kauden nopein mies pudotettiin satasen olympiafinaalista tuhannesosalla

Tällä kaudella nopeimman miesten 100 metrin ajan juossut Trayvon Bromell ei taistele Tokiossa olympiamitaleista. Yhdysvaltalaisen vauhti ei riittänyt finaaliin.

Toisessa erässä juossut Bromell sai hyvän startin, mutta rintama saavutti hänet matkan edetessä. Saman erän nopein oli britti Zharnel Hughes ajalla 9,98. Maalikamerakuvaa tarkasteltiin pitkään ja lopulta Bromellin tavoin ajan 10,00 juossut Nigerian Enoch Adegoke julistettiin erän kakkoseksi.

Kolmesta erästä finaaliin pääsi kaksi nopeinta ja lisäksi aikavertailusta kaksi. Bromell ja Kenian Ferdinand Omanyala olivat 10,00 ajoillaan ensimmäiset jotka putosivat. Muissa erissä mentiin paljon kovempaa.

Bromell hävisi Adegokelle vain yhden tuhannesosan. Bromell on juossut tällä kaudella maailman kärkiajan 9,77, mutta mitalia ei ole tiedossa.

Välierien nopein olivat viimeisessä erässä juosseet Kiinan Bingtian Su ja USA:n Ronnie Baker samalla ajalla 9,83. Miesten 100 metrin loppukilpailu juostaan tänään Suomen aikaa kello 15.50.

Finaalissa haetaan seuraajaa Usain Boltille, joka voitti kolme edellistä olympiakultaa. Valtiaan kansallisuus vaihtuu, sillä finaalissa ei ole ainuttakaan jamaikalaista.

Miesten 100 metrin finalistit välieräaikojen järjestyksessä:
1. Bingtian Su CHN 9,83 (Q)
2. Ronnie Baker USA 9,83 (Q)
3. Lamont Jacobs ITA 9,84 (Q)
4. Akani Simbine RSA 9,90 (q)
5. Fred Kerley USA 9,96 (q)
6. Zharnel Hughes GBR 9,98 (Q)
7. Andre De Grasse CAN 9,98 (Q)
8. Ferdinand Omurwa 10,00 (Q)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja