Jättimäinen matalapaine tuo ensi viikolla Suomen ylle sadealueen toisensa jälkeen – Pekka Pouta: "Lauantaina kannattaa ottaa kaikki ilo irti ulkoilusäästä"

Sataako vai paistaako? Pekka Pouta kertoo lähipäivien sään 2:47

Lähipäivien sää näyttää lähes koko maassa pilviseltä, kertoo meteorologi Pekka Pouta. Hatarasta pilvestä voi sadella vettä eri puolella Suomea.

Lännessä on luvassa osittain selkeää, sillä lähes koko muun maan peittävässä pilvilautassa on aukkoja. Muualla maassa on pilvipoutaa tai pientä sadetta.

– Suomea lounaasta lähestyvä matalapaine voimistaa Etelä-Suomen tuulta lauantaina, mutta muutoin sää pysyy etelässä aurinkoisena, Pouta kommentoi.

Sunnuntaina saapuva matalapaine voi jäädä Suomen ylle jopa viikoksi tai pidemmäksikin aikaan. Lapissa voi sataa lunta, mutta sunnuntain sateiden ajoitukset ovat vielä hieman epävarmoja.

– Se, mikä on varmaa on kuitenkin se, että jättimainen matalapaine pyörittää sadealueen toisensa jälkeen Suomen päälle, Pouta toteaa.

Vaikka sää Suomessa näyttää varsin syksyiseltä, Etelä-Euroopassa on vielä kesää jäljellä. Espanjassa päästään yli 30 asteen lämpötiloihin.

Katso koko ennuste videosta!

Lue myös:

    Uusimmat