Obamalta poikkeuksellinen piikki Trumpille joukkoampumisten jälkeen – kehottaa amerikkalaisia torjumaan vihaa lietsovien johtajien puheet

3:41
MTV Uutiset Live: Presidentti Donald Trump kommentoi Yhdysvaltain veristä viikonloppua

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama otti poikkeuksellisen voimakkaasti kantaa rasismia ja seuraajaansa presidentti Donald Trumpia vastaan viikonlopun joukkoampumisten jälkeen.

BBC kertoo Obaman julkaiseen maanantaina tiedotteen, jossa hän kehotti amerikkalaisia torjumaan rasistiset puheet ja johtajat, jotka luovat vihan ja pelon ilmapiiriä.

– Meidän pitäisi määrätietoisesti torjua yhdenkään johtajamme suusta tulevat puheet, jotka ruokkivat pelon ja vihan ilmapiiriä ja normalisoivat rasistiset ajatukset; johtajat, jotka demonisoivat ne, jotka eivät näytä meiltä, tai sanovat, että muut ihmiset, kuten maahanmuuttajat, uhkaavat elämäntapaamme, tai viittaavat toisiin ihmisiin muita alempina, tai antavat ymmärtää, että Amerikka kuuluu vain tietynlaisille ihmisille.

Obaman mukaan tällaisella käytöksellä ei ole paikkaa Yhdysvalloissa, ja hän kehotti amerikkalaisia ilmaisemaan se yksiselitteisesti ja selvästi.

Obama on vetäytynyt päivittäisestä politiikasta presidenttikausiensa jälkeen ja on pitäytynyt kommentoimasta Trumpin politiikkaa. Obaman tuore kannanotto onkin tässä mielessä poikkeuksellisen voimakas.

Eilen Trump tuomitsi rasismin ja kiihkoilun puheessaan, jonka hän piti kansalle Yhdysvalloissa viikonloppuna tehtyjen joukkoampumisten takia.

Viikonlopun joukkoampumisissa sai surmansa 29 ihmistä. Puheessaan Trump sanoi, että vihalla ei ole sijaa Yhdysvalloissa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja