Jasmi Joensuu kyynelehti Ylen haastattelussa raskaan olympiapettymyksen jälkeen: "Unelma murskaantui"

Koronakaranteenit ja Venäjän testituloksien puuttuminen puhuttavat olympiajääkiekossa – naisleijonat koki kiperän tappion Sveitsille, mitä ottelusta jäi käteen? 4:47
Karanteenit ja Venäjän testitulosten puuttuminen puhuttavat olympiakiekossa – mitä Naisleijonien Sveitsi-tappiosta jäi käteen?

Jasmi Joensuun olympiadebyytti päättyi sauvarikon myötä sprintin puolivälierävaiheeseen.

Karsinnasta 18. parhaalla ajalla erävaiheeseen edennyt Joensuu oli neljännessä puolivälierässä hyvin mukana, kunnes katkaisi vasemman sauvansa osuttuaan Norjan Lotta Udnes Wengiin.

– Lähtö oli tosi hyvä, ja sain kakkospaikan. Suksi oli tosi hyvä, Joensuu kertasi Ylen tv-haastattelussa.

– Varmaan pahimmassa kohdassa, just ennen mäkeä, meni sauva. Yritin vielä, mutta ei siinä ollut mitään tehtävissä, tuli sellainen happo reiteen. Unelma murskaantui.

Asian ääneen sanominen oli Joensuulle silmin nähden kova paikka, ja kyyneleet nousivat 25-vuotiaan urheilijan silmiin.

Joensuu ylitti maalilinjan yli puoli minuuttia erän voittaneen Jessie Digginsin jälkeen.

– Eipä siinä oikein saanut mitään fiilistä enää sitten.