Mainos

Järven jäällä erikoinen takaa-ajo – äkäinen joutsen räpiköi karkuun pintapelastajia

Pintapelastajat saivat loukkaantuneen linnun kiinni pienen takaa-ajon päätteeksi.

Keski-Suomen pelastuslaitos sai torstaina aamuyhdeksän jälkeen ohikulkijalta ilmoituksen Muuramen Muuratjärven jäällä olevasta joutsenesta, joka ei päässyt lentoon.

Paikalle saapuneet pintapelastajat saivat linnun kiinni ”pienen takaa-ajon” jälkeen. Äkäinen joutsen teki ensin hanakasti vastarintaa.

– Lintu yritti kovasti räpiköidä karkuun, mutta se saatiin lopulta kiinni. Sitä en tiedä, kuinka pitkään siinä lopulta meni, palomestari Pentti Partanen kertoo MTV:lle. 

Partanen arvelee nuoren joutsenen olevan menneen kesän poikasia. Lintu oli loukannut siiven kärkeään siten, ettei se päässyt lentoon. Joutsen vietiin Muuramen paloasemalle odottamaan jatkotoimia.

Pelastuslaitos sai pian yhteydenoton eräältä henkilöltä Toivakassa, joka tarjoutui hakemaan linnun hoidettavakseen. Samaisella henkilöllä on Partasen mukaan myös muita elämiä hoidettavanaan.

– Siellä joutsen nyt odottaa hakijaansa. Näille luonnoneläimille on usein vaikea löytää hoitopaikkaa. Marsuille, kissoille ja muille järjestyy paikka aina helpommin, Partanen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.