Mainos

Norpansuojeluvesistöön kuskeineen pudonneesta aura-autosta öljyvahinko – lossi yhä suljettu

Etelä-Savossa Puumalassa eilen järveen pudonneesta aura-autosta on aiheutunut vesistöön öljyvahinko Rongonsalmen lossilla. Vahinko huomattiin nostotöiden aikana, kertoo pelastuslaitos.

Soralastissa ollut kuorma-auto ajautui kuski kyydissään rantarampilta järveen eilen. Kuljettaja pelastautui ajoneuvosta uimalla rantaan, mutta oli silminnähden järkyttynyt. Turmasta tarkemmin voit lukea täältä.

Auto saatiin ylös vasta tänään iltapäivällä ennen kello viittä.

Tiedotteen mukaan öljyä oli levinnyt pelastuslaitoksen puomituksen ohi. Vedessä oli noin 100 metrin matkalta ohut dieselkalvo.

Palomestari Joni Himberg kertoo MTV Uutisille, että kyseessä on norpansuojeluvesistö Saimaalla, ja siksi pelastustöitä on tehty öljyntorjunta edellä. Hänen mukaansa vahinko näyttää hyvin pieneltä, mutta varmuuden vuoksi paikka on huolellisesti puomitettu.

– Urakoitsija tarkasti auton, että onko siinä esimerkiksi letkuja rikki. Raaka-arvio on, että autosta on voinut valua öljyä suunnilleen reilu litra, hän kertoo.

Tarkastuksessa näytti, että öljyä on päässyt veteen vain pikkuruisesta huohotinputkesta perän nostimesta. Muutoin ajoneuvo näytti täysin vahingoittumattomalta.

Himberg ei vieläkään osa kertoa tarkemmin, miten auto oli päässyt putoamaan veteen.

– Emme ole tässä ehtineet keskittymään siihen puoleen.

Pelastuslaitos puomitti alueen uudelleen ja keräsi imeytyspuomilla dieseliä pois veden pinnalta. Noston ajaksi jäätiin varmistamaan, ettei nostosta aiheudu lisää vuotoja vesistöön.

Himbergin mukaan Puumalan tekninen toimi ja pelastuslaitos menevät huomenna tarkastamaan tilanteen paikan päälle.

Pelastuslaitos arvioi, että lossi avataan henkilöautoliikenteelle maanantaiaamuna kello kuuden aikoihin, mutta Liikennevirasto tiedottaa asiasta erikseen. Toistaiseksi lossi on poissa käytöstä. 

Paikalle lähetettiin tänään pelastushenkilöstöä Sulkavan ja Lohikosken paloasemilta. Työt paikan päällä kestivät lähes seitsemän tuntia alkaen aamupäivällä kymmenen jälkeen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.