Jarmo Myllys on katsonut MM-finaalin vain kerran – ”Olen halunnut pitää sen taka-alalla”

Vuoden 1995 MM-kultajoukkueen maalivahti Jarmo Myllys muistelee yhä mielellään Globenin ikimuistoista loppuottelua, muttei ole nähnyt tarpeelliseksi katsella ottelua uudelleen.

Myllys torjui Leijonille ensimmäisen maailmanmestaruuden finaalissa kisaisäntä Ruotsia vastaan. Maalivahtilegenda saapui tiistaina Savonlinnasta Helsinkiin tapaamaan vanhoja pelikavereita ja katsomaan vasta valmistuneen 95-elokuvan kutsuvierasnäytöksessä.

– Kiva nähdä tätä näyttelijäkaartia ja näitä pelaajia. Muutamaan vuoteen ei olla nähty toisiamme, Myllys totesi.

Myllys saa monen muun joukkueen pelaajan ja valmentajan tavoin kertoa kultakisojen tapahtumista lähes aina ihmisten ilmoille astuessaan. Hän odottaa 95-elokuvan avaavan tarinaa myös nuoremmalle sukupolvelle, joka muistaa lähinnä 2011 mestaruuden – jos sitäkään.

– Ihmiset tulevat yleensä sanomaan, miten he reagoivat ja miten he muistavat, missä olivat. Kyllä minä aina juttelen heidän kanssaan, jos joku tulee kysymään. Ihan kiva niitä on muistella, Myllys sanoi.

– Odotan mielenkiinnolla elokuvaa. Olen tainnut kerran katsoa kokonaisuudessaan sen finaalin. Sikäli se on jäänyt, että olen halunnut pitää sen vähän taka-alalla. Siellä on kuitenkin tapahtunut sen vuoden aikana niin paljon kaikkea hyvää sille joukkueelle. Niitä on ihan kiva sitten joukkueen kanssa keskenään muistella.

95-elokuva tulee ensi-iltaan joulupäivänä 25. joulukuuta.


95-elokuvan virallinen traileri julki! 1:38

Lue myös:

    Uusimmat