Järkyttävä tilasto: 80 prosenttia pikkutytöistä laihduttaa

80 prosenttia kymmenenvuotiaista tytöistä on laihduttanut, ja yli puolet 13-vuotiaista inhoaa kehoaan.

Ulkonäköpaineet vaikuttavat yhä nuorempiin. MissRepresentation-sivuston mukaan 80 prosenttia kymmenenvuotiaista tytöistä on ollut dieetillä. 81 prosenttia pelkää lihomista, ja jos 11–17 -vuotiaat tytöt saisivat esittää yhden toiveen, se olisi olla laihempi. Tilastot ovat osa sivuston Keep It Real -kampanjaa.

1-3-luokkalaisista 43 prosenttia haluaisi laihtua, ja 13-vuotiaista tytöistä 53 prosenttia on tyytymätön kehoonsa. Luku kuitenkin kasvaa iän myötä, sillä 17-vuotiaista tyytymättömiä on jo 78 prosenttia.

Kolme neljästä tytöstä tuntee olonsa masentuneeksi ja syylliseksi selailtuaan muotilehteä. Daily Mailin mukaan tutkimuksen tuloksia tarkasteltaessa tulee ottaa huomioon, että 20 vuotta sitten mallit painoivat keskimäärin kahdeksan prosenttia vähemmän kuin keskivertonaiset, kun he tänä päivänä ovat noin 23 prosenttia kevyempiä.

Jezebel.com -sivuston mukaan aikuiset naiset ovat jo tottuneet siihen, että omassa kehossa on jaktuvasti jotakin vikaa. Samat ongelmat kuitenkin siirtyvät yhä nuoremmille tytöille, jotka tuntevat samoja paineita kuin vanhempansa. Kenties olisikin aika lakata tuijottamasta ulkoisiin ominaisuuksiin ja keskittyä kehumaan ja vahvistamaan sellaisia ominaisuuksia, joilla ei ole mitään tekemistä ulkonäön kanssa.

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja