Jarkko vei Teslansa huoltoon ja sitten alkoi outo vyyhti, joka johti lopulta rikosilmoitukseen – "Teslalla ajetaan Kalliossa, onko jotain selitystä ennen kuin soitan poliisille?"

1:00
Varkaat tunkeutuivat Tuomaksen Teslaan keskellä kirkasta päivää.

Teslan omistaja Jarkko Jokelainen joutui eriskummalliseen tilanteeseen, kun hän huomasi huollossa olleen Teslan ajelevan ympäri Helsinkiä.

Koko vyyhti sai alkunsa alkuviikosta, kun Jokelainen vei tyttärensä kouluun ja suuntasi vielä itse käymään kotona ennen töitä. Rengaspaineen merkkivalo kuitenkin ilmoitti huollon tarpeesta ja hän ajoi autonsa lähimmän korjaamon pihaan. Rengashuolto ei kuulunut leasing-yhtiölle, joten hän suuntasi korjaamon pakeille.

– He sanoivat, että uusi rengas pitää tilata ja joutuu odottamaan. No mikäs siinä, ajattelin, että kyllähän ihminen voi luottaa, että autokorjaamo saa yhden renkaan vaihdettua, Jokelainen kertoo.

Tapahtumapäivä oli maanantai ja keskiviikkona Teslan omistaja alkoi ihmettelemään, miksi renkaan tulossa kestää niin kauan.

– Katsoin illalla Teslan applikaatiosta, että auton mittarilukemaan oli tullut neljä kilometriä lisää. Ajattelin, ovatkohan he käyneet kokeilemassa, väpättääkö vanne tai muuta vastaavaa. Luulisi että niillä olisi tasapainotuslaitteet, jotka näkisivät sen.

"Onko jotain selitystä ennen kuin soitan poliisille?"

Jokelainen ajatteli, että korjaamolta soitettaisiin seuraavana päivänä ja kerrottaisiin, että auto voitaisiin hakea pois huollosta. Tätä soittoa ei kuitenkaan tullut ja Jokelainen otti itse yhteyttä korjaamoon. Samalla hän ajatteli katsoa Teslan apista, oliko autolla ajettu lisää ja yllätys oli suuri.

– Siinä ei lukenut kilometrimäärä, vaan että auto on driving-tilassa (ajossa). Katsoin että autolla ollaan ajamassa Mechelininkatua pitkin Kallioon päin. Soitin korjaamolle ja kysyin, että koska auto on valmis, sieltä he kertoivat, että rengaspaineanturissa on pieni häikkä ja vielä kestää. Sitten kysyin, että missä se auto on? Sieltä vastattiin, että se on tuossa jossain pihalla, jolloin sanoin, että eikä ole, vaan auto kurvailee nyt Kalliossa, että onko jotain selitystä tälle ennen kuin soitan poliisille?

Korjaamolta pyydettiin, ettei tapauksesta soitettaisi poliisille ja Jokelainen sopikin, että hän hakee auton samana iltana korjaamolta, mutta auton täytyisi olla pesty sisältä ja ulkoa.

– Sovittiin myös etten maksa sentin jeniä tuosta renkaasta, niin en ilmoita poliisille, Jokelainen summaa.

Asiasta sovittiin ja illalla Tesla odotti korjaamon pihalla. Korjaamon työntekijä tuli pahoittelemaan tilannetta Jokelaiselle.

– Hän sanoi, että oli ollut pakko käydä näyttämässä autoa kaverille Kalliossa, koska kaveri on harkinnut tällaisen auton ostoa. Hän pahoitteli kovasti, mutta eikö kaveri ole kuullut koeajosta? Jokelainen pohtii.

Yllätys kotona

Koettelemus ei kuitenkaan ollut vielä ohi, vaikka Jokelainen niin luuli. Kotona selvisi, että renkaan tilalle oli vaihdettu halpisrengas, eikä tilattua Nokian rengasta. Lisäksi Jokelainen huomasi, että uudessa renkaassa oli liian vähän nastoja verrattuna toiseen renkaaseen, jonka vuoksi rengas oli laiton.

– Sovittiin, että auto toimitetaan pestynä ja kunnossa, sitten se toimitetaan laittomilla renkailla ja vain sisältä pestynä ja rengaspaineanturit paskana, vaikka anturit olivat kunnossa, kun ne sinne vein.

Hän päätti tehdä aiheesta rikosilmoituksen ja nyt leasing-yhtiö hoitaa autoon asianmukaiset huollot. MTV Uutiset on nähnyt rikosilmoituksen.

– Eilen suututti, mutta tänään on enemmänkin naurattanut. Jos nyt oikeasti ihan rehellisesti sanotaan, luulen etten ole se, joka eniten kärsii, Jokelainen summaa.

Korjaamo vahvistaa tapahtuneen

Aiheesta aiemmin uutisoinut Iltalehti soitti korjaamolle, joka on Espoossa toimiva virolaistaustainen Estcar. Yhtiöstä kommentoitiin, että asia on totta, mutta asiaa kommentoi vain päällikkö. Tätä ei kuitenkaan enää myöhemmin tavoitettu.

Iltalehden mukaan yrityksellä on yhteensä 68 maksuhäiriötä tai muuta luottotietomerkintää. Verottajalla puolestaan on kesältä yli 20 000 euron edestä saatavaa veronpidätystä ja alv-eriä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja