Jarkko Valtee paljastaa erikoisen tapahtumaketjun Linnan juhlien kulisseista: "Henkilökunta sanoi, että nyt kannattaa melkein juosta"

Mitä Linnan juhlissa oikeasti tapahtuu? Viime vuoden ensikertalainen Jarkko Valtee paljastaa, mitä illan tv-lähetyksissä ei nähdä 21:40
Mitä Linnan juhlissa oikeasti tapahtuu? Viime vuoden ensikertalainen Jarkko Valtee paljastaa, mitä illan tv-lähetyksissä ei nähdä

Jarkko Valtee nähtiin ensimmäistä kertaa vieraana Linnan juhlissa vuoden 2018 itsenäisyyspäivänä, ja mies saapui juhliin todella vauhdikkaasti. 

Juontaja-drag-taiteilija Jarkko Valtee on ollut vuosien ajan tuttu henkilö muun muassa Linnan juhlien kommentaattorina, mutta viime vuonna mies sai ensimmäistä kertaa itse kutsun itsenäisyyspäivän vastaanotolle. 

Valtee on tehnyt jo kahdenkymmenen vuoden ajan yhdessä Osku Heiskasen kanssa SoWhat-nimistä drag queen -show'ta, ja myös Heiskanen sai kutsun Presidentinlinnaan. MTV Uutiset Livessä vieraillut Valtee kertoo kutsun tulleen hänelle täytenä yllätyksenä ja ensi töikseen sen saatuaan alkoi kysellä tutuiltaan, millaista Linnan juhlissa todellisuudessa on. 

Useat toistelivat Valteelle samoja asioita: Linnan juhlissa on kuuma ja ahdasta, siellä joutuu odottamaan ja jonottamaan, mutta siitä huolimatta siellä on todella hyvä tunnelma. Lisäksi monet muistuttivat, että katso mihin astut ja varmista, ettet astu kenenkään laahukselle. 

Valteen ja Heiskasen saapuessa Linnaan juhlapäivänä he saivat kokea erikoisen tapahtumaketjun ennen kättelyä. 

– Ihmisten sisääntulossa tapahtui joku kämmi, että se hidastui, jonka takia sitten, kun me tultiin sisään, niin henkilökunta sanoi meille, että nyt kannattaa melkein juosta. 

Presidenttipari oli aikeissa vaihtaa paikkaa ottaakseen vastaan Linnan juhlien vieraita toiselta sisäänkäynniltä, ja lopuille ensimmäiseltä sisäänkäynniltä saapuville tuli kiire kättelyyn. 

– Kipaistaan ne muutamat rappuset ylös ja yks kaks me ollaankin siinä jo sen salin ovella. Ja tajusimme, että hetkinen, nyt ei kerinnyt yhtään jännittää tätä kättelyä!

Ennen presidenttiparin kohtaamista Valtee oli kuitenkin lähellä sortua klassiseen Linnan juhlien virheeseen, josta häntä oltiin etukäteen ahkerasti varoiteltu. 

– Edessäni käveli Mariska upeassa Mert Otsamon suunnittelemassa iltapuvussa, jossa on tietenkin laahus. Onneksi paikalla oli Presidentinlinnan henkilökuntaa, jotka pysäyttää mut sanoen: "Varo, laahus". 

Lopulta Valtee pääsi kuitenkin kättelemään presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion ongelmitta, ilman että hän ehti edes jännittää tai hermoilla tilannetta. 

Erikoislähetys Linnan juhlista 6.12. klo 17.00 alkaen MTV Uutiset Livessä – näe parhaat etkot, mielenkiintoisimmat vieraat ja vauhdikkaimmat jatkot meidän kanssamme!

Erikoislähetys Linnan juhlista MTV Uutiset Livessä – mielenkiintoisimmat vieraat ja vauhdikkaimmat jatkot 1:06

Lue myös:

    Uusimmat