Jarkko Nieminen on vaikuttunut tennissensaatio Emil Ruusuvuoresta – on toistamassa hänen temppuaan: "Uskon, että Emilin tavoitteet ovat vielä korkeammalla"

20-vuotias Emil Ruusuvuori tekee tällä hetkellä vankkaa nousua tennismaailman huipulle.

Viisivuotiaana lajin aloittanut helsinkiläinen on jo pienestä asti tiedetty lahjakkaaksi pelaajaksi, eikä hänen menestyksensä tule yllätyksenä Jarkko Niemiselle.

Ruusuvuori pelasi ja harjoitteli vuoteen 2017 asti Jarkko Niemisen tennisakatemiassa, kunnes akatemia lakkautettiin. Hänen valmentajansa Federico Ricci on saman tennisakatemian entinen päävalmentaja.

–  Huippu-urheilija ja loistava tennispelaaja, jolla on terveenä varmasti pitkä ja menestyksekäs ura edessä. Kolkuttelee jo isoja portteja, Nieminen kommentoi MTV Urheilulle torstaina Urheilugaalassa.

ATP-rankingissa jo sijalle 104 nousseen Ruusuvuoren odotetaan kapuavan yhä korkeammalle kevään aikana, jolloin hänellä on vain vähän turnaussijoituksia puolustettavanaan viime vuodelta.

–  Uskon, että hän tulee nousemaan korkealle. Olen aika läheltä päässyt seuraamaan Emilin arkea, se on hyvällä tasolla. Hienoa tekemistä.

Maajoukkueen kapteenina toimiva Nieminen on sparrannut Ruusuvuorta muun muassa Davis Cupien yhteydessä.

”Tulevaisuus näyttää valoisalta”

Jos ja kun Ruusuvuori kipuaa sadan parhaan joukkoon maailmanlistalla kevään aikana, hän tekee sen melko tarkkaan samaan aikaan kuin Nieminen omalla urallaan. Myös maskulainen oli siihen yltäessään 20-vuotias.

Edellisen kerran suomalaispelaaja oli niin korkealla ATP-listalla elokuussa 2015, kun Nieminen pelasi viimeistä kauttaan ammattilaisena.

– On se kova suoritus, tosi kova, jos tennistä harrastaa 70 miljoonaa ihmistä ja siitä on tuhansia, jotka yrittävät ammattilaisuraa. Se, että pääsee sadan joukkoon, on kovan työn takana. Tarvitsee pitkäjänteistä ja hyvää tekemistä. Uskon, että Emilin tavoitteet ovat vielä korkeammalla kuin top 100:ssa.

Ruusuvuori ei ole miesten puolella Suomen ainoita tennistoivoja, sillä 18-vuotiasta Otto Virtasta on kehuttu joissakin yhteyksissä vielä lupaavammaksi pelaajaksi.

– Hyvä tilanne on kyllä. Tulevaisuus näyttää aika valoisalta. Siellä on potentiaalisia muitakin. Tietysti Otto ja Emil ovat keränneet eniten huomiota, kun ovat pärjänneet tosi hyvin viime aikoina. Kiva seurata, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Myös naisten puolella on potentiaalia. Hienoa olisi, jos saataisiin niin naisissa kuin miehissäkin pelaajia tuonne isoihin kisoihin, Nieminen tuumaili.

Lue myös:

    Uusimmat