Mainos

Järjestysmies pelasti jopa tuhansia Saksan pommimieheltä: "En ole sankari, tein vain työni"

Suuren ulkoilmakonsertin järjestysmiehenä toiminut Pascal Böhm on nostettu sankariksi Baijerissa. Hän käännytti tapahtuman portilta syyrialaisen pommimiehen ja pelasti jopa tuhansien ihmisten hengen tai loukkaantumisen Ansbachissa.

FAKTALAATIKKO

– Mohammad Dalee, 27 teki itsemurhaiskun sunnuntai-iltana 40 000 asukkaan Ansbachissa, Baijerissa

– 15 loukkaantui, neljä vakavasti

– Syyrialainen oli anonut turvapaikkaa Saksasta 2014, saanut kielteisen päätöksen. Häntä oltiin siirtämässä Bulgariaan.

– Kännykkävideossa Daleel uhkasi iskeä "Allahin" nimissä

– Tekoa tutkitaan terrori-iskuna

Erikoinen käytös ja iso reppu pistivät ovimiehen silmään. Itsemurhaiskijällä ei myöskään ollut lippua festivaalialueelle.

– MInun tehtäväni oli huolehtia, että kukaan ei pääse ohi ilman lippua. Huomasin heti, että hän käyttäytyi levottomasti, kulki portin edessä sinne ja tänne, Katsoi koko ajan kännykkäänsä. Hän näytti odottavan, että poistuisin paikaltani. Hänellä oli myös valtava reppu ja ajattelin, että tuo mies täytyy ehdottomasti tutkia, sanoo Pascal Böhm.

0:49


Vain puoli tuntia tämän jälkeen syyrialainen kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut Mohammad Daleel räjäytti itserakennetun pommin läheisen baarin edessä. Iso reppu oli täynnä metalliesineitä ja 15 ihmistä loukkaantui, joista neljä vakavasti. Tekijä itse kuoli. 

"Tavoitteena spektaakkelimainen kuolema"

Daleel oli aiemmin yrittänyt kaksi kertaa itsemurhaa ja halusi tehdä sen näyttävästi. Psykologiset asiantuntijat sanovat, että Daleel oli uhannut itsemurhalla useasti. Hän oli myös varoittanut tekevänsä sen näyttävästi.

Daleel oli vannonut videolla uskollisuuttaan Isis-johtaja Abu Bakr al-Baghdadille. Joka tapauksessa ilman järjestysmies Böhmin toimintaa, olisi uhreja ollut varmasti paljon.

Böhm kuvailee myös itse iskua ja sitä miten tuolit lentelivät ilmassa.

– Näin ihmisiä makaamassa verissään maassa. Soitin heti ambulanssin ja palokunnan. Reppu ei ollut enää miehen selässä, mutta hänen ruumiinsa ei ollut riekaleina. Verta oli vain vähän.

2:21

Yöunet menivät

Niin kuin monet muutkin, myös Böhm on palannut turvapaikalle. Nukkua hän ei ole pystynyt, viime yönä sentään kaksi tuntia.

Böhm itse sanoo, että hänen kutsuminen sankariksi on vähän liioiteltua. Hän ei edes puhunut iskijän kanssa, mutta oli katsekontaktissa kyllä.

– Minä tein vain työni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.