Mainos

Järjestö pöyristyi: Syrjitäänkö uimastadionin siivoojien rekrytoinnissa miehiä?

Miesten tasa-arvoa tukeva järjestö on pöyristynyt siitä, että Helsingin uimastadionille palkataan siivoojiksi vain naisia.

Iltalehden jutun mukaan joukko murrosikäisiä poikia koki häiritsevänä sen, että suihkutiloissa oli heidän käyntinsä aikana siivoojana nuori nainen. Pojat kieltäytyivät riisuutumasta ja peseytymästä silloin, kun nainen oli paikalla.

Jutussa haastatellun Helsingin liikuntaviraston ja uimastadionin liikuntamestarin Sari Tammisen mukaan stadionille on palkattu kesäksi ainoastaan naissiivoojia, koska naiset voivat hänen mukaansa siivota sekä naisten- että miesten pukeutumis- ja suihkutiloja.

Tammisen mukaan siivoajien palkkaamisessa on vallalla sama käytäntö kaikissa Suomen uimahalleissa.

"Miksei kukaan reagoi?"

Miesten tasa-arvo ry vaatii nyt Helsingin kaupungilta ja liikuntavirastolta perusteellista selvitystä uimastadionin ja muiden liikuntapaikkojen siivoojien rekrytointiprosessin tasa-arvoisuudesta.

– Kohteleeko Helsingin kaupunki työnhakijoita tasa-arvoisesti, vai syrjiikö se mieshakijoita sukupuolen perusteella? Lain vastaiseen sukupuolisyrjintään on puututtava välittömästi ja jämäkästi, järjestö kirjoittaa julkaisemassaan kannanotossa.

Järjestö ihmettelee, mikseivät esimerkiksi tasa-arvoviranomaiset ole reagoineet syrjintäuutiseen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja