Mainos

Järjestelylainalla oma talous kuntoon – “Saan veronpalautukset itselleni ensimmäistä kertaa elämässäni”

Järjestelylaina tarjoaa mahdollisuuden järjestellä kaikki luotot yhdeksi, helpommin hallittavaksi lainaksi. Kolme Svean järjestelylainan ottanutta kertoo, miten lainojen yhdistäminen toi helpotusta velkakierteeseen.

Lainojen yhdistäminen helpottaa talouden hallintaa

Järjestelylainan ideana on, että kaikki otetut luotot yhdistetään yhdeksi lainaksi. Näin erääntynyttä velkaa helpompi hallita, lainaa maksetaan takaisin vain yhdelle luotonmyöntäjälle ja kuluja maksetaan vain yhdestä lainasta usean luoton sijaan. Järjestelylainaa kuluttajille tarjoaa muun muassa rahoitusyhtiö Svea, jonka laina on tarjonnut helpotusta monen suomalaisen velkatilanteeseen.

– Suurin helpotus on ollut henkisen taakan keventyminen. On helpompaa maksaa yhtä lainaa kuin montaa lainaa eri tahoille. Rahaa jää lainan maksujen jälkeen myös muihin elämisen kuluihin ja talouden kokonaisvaltainen hallinta on helpompaa, kertoo Svean järjestelylainan ottanut 27-vuotias Janne.

– Minulle myönnetty järjestelylaina on selkeyttänyt raha-asioiden hoitoa oleellisesti sekä vähentänyt myös korkokuluja. Lukuisten velkojen sijaan maksan vain Svean lainan lyhennystä, kertoo eläkkeellä oleva Erkki, joka oli joutunut nettihuijausten ja yllättävien kulujen takia ikävään kulutusluottokierteeseen.

Asiantuntevaa apua velkatilanteen selvittämiseen

Lainojen yhdistämisen lisäksi esimerkiksi Svean järjestelylainaan sisältyy henkilökohtaista palvelua, jonka tavoitteena on auttaa lainanottajaa matkalla kohti vahvempaa talouden hallintaan. Jokaisen hakijan tilanne kartoitetaan yksityiskohtaisesti ja velkojiin ollaan yhteydessä lainatarpeen selvittämiseksi.

– Hyvin toimi Svean palvelu. Selvitettiin sellaisiakin velkoja, joita ei itse tiennyt, kertoo 43-vuotias Aaro, joka haki järjestelylainaa yhdessä puolisonsa kanssa ulosotto- ja kulutusluottovelkojen hoitamiseksi.

Järjestelylainaan sisältyvä palvelu onkin usein ehdottoman tärkeä velkatilanteen selvittämiseksi ja parantamiseksi. Lisäksi osana järjestelylainaan sisältyvää palvelua luotonmyöntäjä voi neuvotella velkojien kanssa velan osittaisesta anteeksiantamisesta tai kohtuullistamisesta, ja hoitaa yhdistettävien lainojen maksun suoraan aiemmille velkojille.

Järjestelylainalla pahimman yli

Lainojen yhdistäminen voi tarjota lainanottajalle useita etuja oman velkatilanteen selvittämisen, talouden hoidon helpottamisen sekä entistä alhaisempien korkokulujen lisäksi.

– Maksuvaraa on tullut lisää, vähemmän laskuja, luottotietojen palautuminen edessä muutaman vuoden päästä, ulosotto ei enää vie kaikkia ylimääräisiä tuloja ja saa esimerkiksi veronpalautukset itselleen ensimmäistä kertaa elämässään. Kunhan saa luottotiedot puhtaaksi, niin on mahdollista asuntolainaa hakea ja oma asunto ostaa, kertoo elämänsä malliin saanut ja juuri ylennyksen vastaanottanut Aaro.

– Svean myöntämä laina on oleellisesti helpottanut raha-asioiden hoitoa, lainakorot pienenivät, eikä aikaakaan enää kulu näiden asioiden kanssa puuhasteluun niin kuin ennen. Pinnakaan ei ole yhtä kireällä. Taloudellinen tilanteeni näyttää nyt varsin hyvältä. Nettokuukausitulomme riittävät hyvin lainojen hoitoon ja juokseviin kuluihin, kertoo Erkki.

Järjestelylainaa voikin käyttää päästäkseen pahimman yli. Kun oma taloudellinen tilanne on parempi, voi lainatarpeen arvioida uudelleen ja hakea lainaa pankista järjestelylainan loppuvelan maksamiseen kerralla. Järjestelylainan voi usein maksaa pois ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Kuka voi saada järjestelylainaa?

Järjestelylainaa voi saada eri elämäntilanteessa olevat, omien velkojensa kanssa kamppailevat hakijat. Vaikka velkakierre olisi edennyt luottotietojen menettämiseen, saattaa järjestelylaina olla ratkaisu oman talouden pelastamiseen maksuhäiriöstä huolimatta. Esimerkiksi Svealla hakemukset käsitellään yksilöllisesti ja kokonaistilanne arvioiden, eikä maksuhäiriö nouse välttämättä esteeksi lainan saamiselle, jos vähimmäisehdot täyttyvät ja lainalle löytyy yhteisvastuullinen hakija.

Huomionarvoista on, että järjestelylaina eroaa merkittävästi kulutusluottoa muistuttavasta yhdistelylainasta. Järjestelylainahakemuksen yhteydessä tehdään yleensä kokonaisvaltainen taloustilanteen kartoitus, jolla arvioidaan jokaisen hakijan tilanne yksityiskohtaisesti ennen lainatarjouksen laatimista. Vastuullinen järjestelylainan myöntäjä kartoittaa taloudellisen tilanteen lisäksi myös velkaantumisen syitä ja kokonaistilannetta. Näin minimoidaan riski, että uusi laina vain jatkaisi aiempaa kierrettä.

Vinkit velkojensa kanssa taistelevalle

Järjestelylainan ottaneet ovat joutuneet velkatilanteeseen usein eri syistä, mutta he ovat kaikki tehneet päätöksen nähdä vaivaa ja hakea apua oman taloudellisen tilanteensa kohentamiseen. Neuvoja samankaltaiseen tilanteeseen päätyneille on helppo antaa.

– Lainat kannattaa mieluummin maksaa kuin jättää maksamatta, vaikka se tuntuisi turhalta tai toivottomalta. Maksamatta jättämisellä aiheuttaa itselleen vain isomman velkataakan, neuvoo vakituisen työsuhteen saanut Janne.

– Suosittelen kääntymistä Svean puoleen ja valmistautumista huolelliseen raha-asioiden ja muidenkin tietojen selvittämiseen, kertoo eläkepäivistään nauttiva Erkki.

Omasta velkatilanteesta neuvotaankin olemaan rehellinen Svean järjestelylainaa hakiessa, jotta tilanne saadaan selvitettyä mahdollisimman perinpohjaisesti ja oma talous kuntoon mielummin ennemmin kuin myöhemmin.

Järjestelylainan ottaneiden henkilöiden nimet on muutettu.

Svea

Svea tarjoaa maksu- ja rahoitusratkaisuja kuluttajille ja yrityksille, sekä perintä- ja taloushallinnon palveluita yrityksille. Suomessa Svea on toiminut jo vuodesta 2002, työllistäen nykyisin yli 200 henkeä.

Svealta voi hakea järjestelylainaa 2 000 eurosta 60 000 euroon asti.

  • Maksuaika 2 - 20 vuotta
  • Avausmaksu 0 €
  • Sisältää henkilökohtaisen ja ammattitaitoisen palvelun
  • Osan tai koko lainan voi lyhentää ennenaikaisesti ilman lisäkuluja

Lue lisää


Lue myös:

    Uusimmat