Mainos

Jari Vilén pysyy maisterina

Kansanedustaja, ministeriehdokas Jari Vilénin vuonna 1989 hyväksytylle pro gradu- tutkielmalle ei ole purkuperusteita.

Jari Vilén

Oulun yliopiston mielestä kokoomuksen kansanedustaja Jari Vilénin pro gradu-tutkielman hyväksyntää ei ole syytä purkaa. Tutkielman hyväksymispäätökselle ei ole laissa purkuperusteita.

Yliopiston mukaan noin puolet tutkielman tekstistä on lähes samasanaista lainausta lähdeteksistä ilman asianmukaisia viitteitä. Yliopisto moittii kuitenkin pro gradun tarkastajia ja hyväksyjiä huolimattomasta toiminnasta. Tarkastajien toimintaan pidetään syynä mm. 1980-luvun puutteellisia perinteitä. - Täytyy sanoa, ettei tuosta kovin suuria pisteitä voi antaa, mutta täytyy todeta samaan hengenvetoon, että tilanne on nyt toinen. Me olemme 90-luvulla kiinnittäneet todella paljon huomiota opinto-ohjaukseen ja opetuksen ja opintosisältöjen kehittämiseen, toteaa Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen.

Lajunen kuitenkin myöntää, ettei Vilénin lopputyötä olisi pitänyt sellaisenaan hyväksyä: - Ohjaajan ja toisen tarkastajan tietoon oli tullut jo ennen kuin asia oli tullut tiedekuntaneuvostoon, että siinä on hyvin pitkää suoraa lainausta. Kuitenkin työn ohjaaja ja tarkastaja on asian hyväksynyt ja heidän ei olisi pitänyt hyväksyä, ennen kuin asianomaiset korjaukset olisi saatu, Lajunen sanoo.

Jari Vilénin pro gradu-työ on hyväksytty Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa 4.4. 1989. Tutkielman tarkastajina ovat toimineet professorit Simo Skinnari ja Esko Kalaoja.

Vilén itse pitää hänen lopputyöstään syntynyttä julkista keskustelua kohtuuttomana ja loppuunkäsiteltynä. Hän toivoo, että yliopistomaailma kävisi tämän jälkeen sisäisen keskustelun opinnäytetöiden ohjauksesta ja arvioimisesta, jotta kukaan muu opiskelija ei joutuisi vastaavaan tilanteeseen.

Vilén nimitetään perjantaina ulkomaankauppaministerin virkaan.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 02.01.2002)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja