Jari-Matti Latvala selittää poikkeavaa MM-rallipäätöstään – myyminen mielessä

MTV:n rallistudio ennakoi Latvian ja Jyväskylän ralleja – Jari Ketomaalla herkullinen "tunne" 2:13
MTV:n rallistudio ennakoi Latvian ja Jyväskylän ralleja – Jari Ketomaalla herkullinen "tunne".

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala nähdään viime vuoden tapaan Suomen MM-rallissa, kun kisa käydään elokuun alussa.

Urallaan 18 MM-rallia voittanut Latvala oli viime vuonna pääluokassa eli WRC:ssä viides. Nyt mies ajaa poikkeuksellisesti Toyotan GR Yaris -auton Rally2-versiota.

– Nautin viime vuoden rallista todella paljon. Minulla on yhä paljon intohimoa ajamista kohtaan. Kun lanseerasimme Rally2-automme tälle kaudelle, kysyin (Toyotan hallituksen puheenjohtaja) Akio Toyodalta, että voisinko ajaa Suomen MM-rallissa. On tärkeää, että tunnen Rally2-automme, jotta voin kommunikoida paremmin asiakkaiden kanssa myydessämme näitä (Rally2-)autoja, Latvala selvitti MM-sarjan sivustolla.

Toyotalla on rallissa peräti viisi WRC-autoa, kun mukana ovat tallin osa-aikakuskit Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogier sekä pääluokkadebyyttinsä tekevä Sami Pajari. Heidän lisäkseen Toyotan kuljettajina toimivat Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta.

Hyundain kolmikkona ovat kauden kolmannen MM-rallinsa ajava Esapekka Lappi, MM-pistekärki Thierry Neuville sekä Ott Tänak.

Kaikkiaan kisaan on ilmoittautunut 80 autokuntaa, joista suomalaisia on 25.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat