Jari-Matti Latvala haluaa maksaa velkojaan takaisin – "Olen saanut heiltä näin paljon"

Toyota-tallipomo Jari-Matti Latvala yllättyi merkkimestaruudesta – "Huikea kuljettajayhdistelmä" 1:23
Toyota-tallipomo Jari-Matti Latvala yllättyi merkkimestaruudesta – "Huikea kuljettajayhdistelmä."

Jari-Matti Latvalan aikakausi Toyotan tallipäällikkönä on ollut satumaisen menestyksekäs.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Sunnuntaina varmistui se, että Toyota puhdistaa rallin MM-sarjan palkintopöydän myös tällä kaudella. Keski-Suomesta käsin toimiva talli varmisti sunnuntaina Chilen MM-rallissa valmistajien tämän kauden mestaruuden, kun se karkasi tavoittamattomaan pistejohtoon Hyundailta.

Samalla varmistui myös se, että Toyotan kuljettaja kruunataan tänäkin vuonna kuljettajien maailmanmestariksi. Vain Kalle Rovanperällä ja Elfyn Evansilla on saumat kuitata tämän vuoden titteli.

Latvala aloitti Toyotan tallipäällikkönä vuoden 2021 alussa. Siitä lähtien Toyota on valloittanut joka vuosi kuljettajien, kartanlukijoiden ja valmistajien mestaruuden.

Tallipäällikkö Latvala kokee, että menestyksellä hän on voinut maksaa Toyotalle "velkojaan" takaisin.

– Tänä vuonna minulle on tapahtunut mukavia asioita. Olen päässyt ajamaan Rally1-autolla Suomen MM-rallissa ja Rally2-autolla Japanissa. Se on minulle todella tärkeää, että pystyn tallipäällikkönä antamaan jotain takaisin Toyotalle, koska olen saanut heiltä näin paljon, Latvala sanoi.

Latvala ei toiminut Toyotan tallipäällikkönä kahdessa edellisessä MM-rallissa. Elokuiseen Suomen osakilpailuun hän osallistui itse Toyotan neljännellä Rally1-autolla ja kuittasi kisasta viidennen tilan. Syyskuussa ajetun Kreikan MM-rallin hän jätti väliin, koska samaan aikaan hän kilpaili Toyotan uudella Rally2-luokituksen autolla Japanin rallisarjan osakilpailussa. Latvala voitti kyseisen sorakisan.

Tallipomon tehtäviin hän palasi Chilessä, josta ei tällä kertaa tullut voittoa. Sen sijaan tuli mestaruus, joka on se kaikista isoin juttu japanilaisvalmistajalle.

– Emme ole koskaan pystyneet voittamaan valmistajien titteliä näin aikaisessa vaiheessa eli kaksi kilpailua ennen kauden loppua. Kilpailu on todella tiukkaa, ja tallien autot ovat lähellä toisiaan, mutta vahvuutemme on auton luotettavuus. Täälläkin toimme automme maaliin, Latvala huomautti.

Rallin MM-kausi jatkuu lokakuun lopussa uudella Keski-Euroopan MM-rallilla, jossa Rovanperällä on mahdollisuus napata toinen perättäinen mestaruutensa.

Näin Teemu Sunisen kisa päättyi – isku hajottaa auton, joka päätyy ojaan 1:51
Näin Teemu Sunisen kisa päättyi – isku hajottaa auton, joka päätyy ojaan.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat