Mainos

Jari-Matti Latvala avoimena murheellisesta vuodestaan: "Ei ole koskaan ollut näin raastavaa"

4:29
Videolla Jari-Matti Latvalan haastattelu.

MM-rallisarjan Toyotan suomalaiskuljettaja Jari-Matti Latvalan kausi on ollut murheellinen. Latvala summasi MTV Urheilulle tapahtumarikasta kautta.

Latvalan kauteen on mahtunut onnistumisia, epäonnea, tekniikkamurheita ja ulosajoja. Vaikean vuoden kohokohtina olivat Suomen ja Saksan MM-rallien kolmostilat. Viimeksi Walesissä Latvala keskeytti. 

– Ei ole omalla urallani ollut koskaan näin raastavaa kautta. 2009 oli huono vuosi, mutta silloin oli ehkä niin, että vaikka asioita tapahtui samantyyppisesti, mutta lopputulos näytti aavistuksen paremmalta. Tässä pitää vielä muistaa, että on kaksi kisaa jäljellä ja kautta on vielä mahdollista korjata, Latvala sanoo. 

MM-sarjaa on jäljellä kaksi kilpailua ja toistaiseksi Latvalan tulevaisuus on kysymysmerkin alla.

– Se on fakta, että siellä ei ole tällä hetkellä montaa paikkaa jäljellä ja jos ruvetaan katsomaan tuloksia, niin nämä kaksi kisaa ovat todella tärkeässä roolissa. Sen takia täytyy keskittyä siihen omaan tekemiseen, että saisi onnistumisia. Ne ruokkivat myös valmistajan puolella.  Ei kannata miettiä liikaa muita asioita. Silloin kun tekee sen oman tuloksen, niin se auttaa tiimiä, Latvala summaa.

Latvala kertoo, että on ollut samanlaisissa paineissa aikaisemmin tällä kaudella, kun vuorossa oli Jyväskylän MM-ralli. Sitä ennen hänellä oli ollut vaikeampi jakso, joka katkesi komeaan kolmostilaan kotimaan kisassa.

– Silloin kun ajat itsellesi sitä pakkoa päähän, niin se on huono juttu. Periaatteessa paine on sitä, että jos pystyt kääntämään sen lisäenergiaksi, niin voit ajaa ja keskittyä paremmin. Sinun pitää kuitenkin saada se kääntymään toisinpäin, sillä jos paine alkaa ajamaan sinua alas, niin silloin se on huono juttu. Tässä on nyt kyse siitä, että pitää pystyä kääntämään paine hyödyksi, Latvala toteaa.

Sopimusneuvotteluissa ei ole Latvalan mukaan tullut vielä muutoksia.

– Tilanne on ollut kokonaisuudessaan minun osaltani auki. Tässähän on varmaan se, että kaikki ovat odottaneet Ott Tänakin päätöstä. Luulen, että se on pitänyt muiden kuljettajien tilanteet auki. Se on yksi tekijä. Sen jälkeen tuo Espanja on tärkeä tulosten valossa ja sen jälkeen pystytään paremmin neuvottelemaan asioista, Latvala sanoo.

Rallin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna, kun vuorossa on kauden toiseksi viimeinen kilpailu, Espanjan MM-ralli. Latvala on ajanut Espanjassa viidesti palkintokorokkeelle.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja