Jari Isometsä nostaa Krista Pärmäkosken mahtihiihdon yhdeksi parhaista "jopa koko uralla"

Jari Isometsä oli vakuuttunut Krista Pärmäkosken toisesta peräkkäisestä kakkostilasta keskiviikkona, kun suomalainen karisti kannoiltaan kaikki muut kilpailijat, paitsi yhden.

Tour de Skin neljännessä kilpailussa saatiin todistaa harvinaista herkkua, kun suomalainen määräsi kisan tahdin suurimman osan matkasta. Krista Pärmäkoski lähti 20 kilometrin vapaan takaa-ajoon toisena, mutta otti yhdessä norjalaiskaksikon kanssa kärjessä hiihtäneen Frida Karlssonin kiinni.

Monet olisivat tyytyneet siinä vaiheessa hiihtämään neljän naisen ryhmässä, mutta Pärmäkosken mono oli tänään syönnillä. Suomalainen tiputti vahvalla vedollaan molemmat norjalaiset ryhmästä pois ja voittokamppailu käytiin Pärmäkosken ja Karlssonin kesken. Lopulta Karlsson voitti, mutta Pärmäkokski otti aimo harppauksen kohti kärkeä Tourin kokonaistilanteessa.

– Yksi parhaista vapaan hiihdoista. En tiedä oliko jopa koko uralla, mutta todella hyvä hiihto, MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä hehkuttaa.

Pärmäkoski totesi itse, että kilpailun voittokamppailua ajatellen hänen oma taktiikkansa ei ollut paras mahdollinen.

Isometsän mielestä Pärmäkoski teki kuitenkin täysin oikean ratkaisun, kun lähti pudottamaan norjalaisia kovalla matkavauhdilla.

– Kyllähän se tuommoisessa Tourin tapaisessa kilpailussa on oikea taktiikka. Kun näkee, että porukka alkaa väsyä, niin silloin on eroja tehtävä. Krista tunsi, että tänään on se päivä, kun kestää (vauhtia), Isometsä sanoo.

Isometsän mukaan Karlsson oli tänään ylivoimainen, eikä Pärmäkoskella olisi ollut erilaisella taktiikallakaan kunnon mahdollisuutta ruotsalaisen kukistamiseen.

– Kun Karlsson lähti, oli ero massiivinen. Tuohon kilpailuun kaikella tavalla ihan maksimisuoritus, Isometsä suitsutti Pärmäkosken menoa.

Ruotsin Karlssonilla on Tour de Skin kokonaistilanteessa lähes puolentoista minuutin etumatka toisena olevaan Norjan Tiril Udnes Wengiin. Karlsson on jopa koko Tourin voiton suhteen vahvoilla.

– Hyvin vaikea Karlsson on enää kiinni saada, mutta kyllä se mahdollista on.

– Eihän se tietenkään varma ole. Tour on tour, ja yksittäinen kisa voi muuttaa kaiken, Isometsä pyörittelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja