Krista Pärmäkoski avasi huippuhiihtonsa ratkaisun hetket: "Ei taktisesti ollut mitään järkeä"

Krista Pärmäkoski oli tyytyväinen hiihtoonsa ja taktiikkaansa Tour de Skin neljännessä osakilpailussa keskiviikkona.

Krista Pärmäkoski otti jo toisen kakkostilansa Tour de Skillä, kun hän hiihti toiseksi 20 kilometrin vapaan takaajokisassa. Suomalainen sai Norjan Tiril Wengin ja Anne Kersti Kalvån kanssa kärkipaikalta startanneen Frida Karlssonin kiinni noin seitsemän kilometrin kohdalla.

– Hyvä kisa oli tänään. Taktiikka oli, että hiihdetään Frida kiinni. Kun se oli saatu, mietin, että mitä seuraavaksi, Pärmäkoski analysoi kilpailua.

– Näin että norjalaisilla oli vähän vaikeuksia ja ensin Kalvå taisi tipahtaa. Tiril lähti pitämään aika hidasta vauhtia nousuun, ja ajattelin, että pakko puskea kaikki peliin.

Pärmäkoski oli tänään vireessä, eikä norjalaisista ollut Ikaalisten Urheilijoiden hiihtäjälle vastusta. Pian myös Weng tipahti suomalaisen ja Karlssonin kyydistä.

– Tuossa ei taktisesti ollut mitään järkeä vetää noin paljon. Mutta kuulin että eroa (norjalaisiin) tulee koko ajan, ja taktiikka oli hiihtää mahdollisimman kovaa loppuun asti.

Kisan voitosta tuli Pärmäkosken ja Frida Karlssonin välinen taistelu, joka kääntyi lopulta selvästi ruotsalaisen eduksi. Karlsson täräytti vaativaan Burgstall-nousuun sellaisen rytminvaihdoksen, että Pärmäkoski joutui vain toteamaan, että ruotsalaisen selkä loittoni kauemmaksi ja kauemmaksi.

– Tiesin, että minulla ole mitään paukkuja, kun Frida lähtee lopussa.

Tour de Skin kokonaistilanteessa Pärmäkoski nousi neljänneksi. Eroa kärkeen on minuutti ja 41 sekuntia.

– Tourin kokonaistilanne on kutkuttava, ja taktiikka oli sillä tavalla hyvä, mitä käytin. Hyvä kisa. Kyllä tämä luottoa antoi, että kunnossa ollaan, Pärmäkoski iloitsi.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja