Jari Isometsä kertoo, mihin Suomen viestimitali suli: "Se jätettiin hyödyntämättä"

MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä oli pettynyt Suomen naisten viestin neljänteen sijaan.

– Eihän sitä sovi väittää, että jos joukkue lähtee yhtenä erittäin varteenotettavana kultamitalisuosikkina ja jäädään ilman mitalia, niin tottakai se on pettymys, Isometsä totesi viestin ratkettua.

Isometsä ei syyttänyt tänään hiihtäjiä, mutta olisi valinnut joukkueen eri tavalla.

– Meillä on Kerttu Niskanen, joka on vähintäänkin yhtä hyvä kuin maailman paras perinteisen hiihtäjä, ja se jätettiin hyödyntämättä. Laitettiin maailman paras perinteisen hiihtäjä hiihtämään vapaata, Isometsä pohtii.

– Itse mietin, että Suomen viestissä on ilman muuta Johanna Matintalo, Niskanen, Jasmi Joensuu ja Krista Pärmäkoski.

Isometsä myöntää, että Joensuun laittaminen viestiin olisi myös ollut riski, mutta silloin Suomi olisi ollut todennäköisesti vahvemmissa asemissa perinteisen osuuksien jälkeen.

– Helppo pyöritellä nyt, mutta pelkäsin, että tässä voi käydä ohraisesti, kun näin viestijärjestyksen. Niin siitä sitten kävi, Isometsä harmittelee.

– Ne joukkueet jotka satsasivat perinteisen osuuksiin, olivat kaksi ensimmäistä joukkuetta, Isometsä huomauttaa.

Ei voi syyttää

Isometsän mukaan Suomen hiihtäjät suoriutuivat omalla tasollaan.

– Jokainen teki parhaansa ja siellä oli hyviä suorituksia. Myös muut joukkueet suoriutuivat tänään hienosti. Ei Suomen hiihtäjiä voi syyttää millään tavalla. Se ei vaan riittänyt mitaliin tänään.

Suomen viestin avaaja Anne Kyllönen tuli vaihtoon neljäntenä 12,6 sekntia kärjen perässä. Johanna Matintalo tuli oman osutensa päätteksi vaihtoon Norjan ja Ruotsin kanssa 25 sekuntia kärjen takana.

– Anne hiihti todella hyvän hiihdon, ja samoin Matintalo todella järkevän hiihdon. Hän antoi ensimmäisellä kierroksella (Ebba) Anderssonin ja (Therese) Johaugin ottaa hänet kiinni ja pysyi mukana. Se oli todella hyvä ja kypsä hiihto, Isometsä analysoi.

Kolmannella osuudella sivakoinut Kerttu Niskanen vaihtoi noin 18 sekuntia kärjen perässä.

– Kerttu hiihti myös fiksusti. Peesasi ensin Frida Karlssonia ja sitten jätti hänet. Mutta vauhti ei vain riittänyt, eikä hän kuitenkaan tavoittanut kärkeä.

Pärmäkoski taipui loppukirissä Ruotsin vahvan hiihdon hiihtäneelle ankkuri Jonna Sundlingille niukasti.

– Krista pelasi selkeästi peesiä ja hiihti taktisesti viisaan hiihdon.

– Olisiko kultaa tullut toisenlaisella joukkueella, sitä emme saa koskaan tietää, Isometsä pohdiskelee.

Lue myös:

    Uusimmat