Jari Aarnion murhaepäilyille piste, syyttäjä harmittelee perustelujen puutetta

Korkein oikeus (KKO) hylkäsi tänään syyttäjien valituslupahakemuksen liittyen Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion murhaepäilyyn. Syyttäjälaitoksessa ratkaisu otettiin vastaan ammatillisen pettymyksen tunnelmissa.

– Omalta osaltani tässä sai tänään päätöksensä kymmenen vuoden projekti ja tietysti kun tällainen iso työprojekti päättyy, onhan sitä hyvä fiilis sinänsä, kommentoi valtionsyyttäjä Mikko Männikkö MTV Uutisille tuoreeltaan.

Korkein oikeus antoi murha-asiassa ratkaisunsa tänään tiistaina aamulla.

Männikön mukaan syyttäjän mahdollisuudet kommentoida korkeimman oikeuden hylkääviä valitusluparatkaisuja ovat olemattomat.

– Hankala kommentoida, kun ratkaisuja ei perustella, eli varsinaisesti en voi tietää, miksi asia on sitten näin ratkaistu, Männikkö sanoo.

Ammatillisesti hylkypäätös jäi harmittamaan Männikköä ja muita murhajutun syyttäjiä. Hänen mielestään epävarsinainen laiminlyöntirikos on asia, johon korkeimmalta oikeudelta kaivattaisiin kannanottoa.

– Kyllä me ajateltiin ja oikeuselämässä moni muukin ajatteli, että epävarsinainen laiminlyöntirikos olisi asia, mistä korkeimman oikeuden ratkaisua odotettaisiin, Männikkö muotoilee.

– Mutta syystä tai toisesta kävi nyt niin, että korkein oikeus katsoi, ettei ainakaan tämä asia ole se, jonka perusteella ennakkoratkaisu annettaisiin. Joten ehkä ammatillisesti vähän jäi harmittamaan, että tästä ei ennakkoratkaisua nyt saatu.

Lue myös:

    Uusimmat