Jari Aarnio Radio Rockilla oikeudenkäyntiensä kestosta: "Luulen, että se on kirkkaasti Suomen ennätys"

Mitä ajatella Aarnio-tuomiosta? 2:10

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio kertoi tänä aamuna Radio Rockin Korporaation haastattelussa vierailleensa marraskuussa 2013 tapahtuneen kiinniottonsa jälkeen oikeussaleissa yhteensä noin 250 kertaa.

Kiinnioton jälkeen Aarnio vangittiin oikeudessa, ja sen jälkeen hänellä on ollut sekä seurantalaitehankintoihin liittyvä Trevoc-oikeudenkäynti käräjä- ja hovioikeudessa että huumausaine- ja virkarikosjuttu molemmissa oikeusasteissa.

– En ole ihan tarkkaan pitänyt lukua, mutta yhteensä olen vieraillut oikeussalissa noin 250 kertaa. Luulen, että se on kirkkaasti Suomen ennätys, ja en tiedä vaikka olisi maailmanennätyskin, Aarnio totesi Radio Rockin haastattelussa.

Ennätyksellisen pitkät käsittelyt

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo MTV Uutisille, että Aarnion veikkaus Suomen ennätyksestä osuu todennäköisesti oikeaan.

– Käräjäoikeusvaiheessa huumejuttua istuttiin noin yhdeksän kuukautta, samoin nyt hovioikeudessa. Lisäksi Trevoc-haaran oikeudenkäynnit käräjä- ja hovioikeudessa kestivät molemmat pari kuukautta, Leppiniemi laskee.

– Kun kaikki lasketaan yhteen, niin kyllä näitä (Aarnioon liittyviä) juttuja on varmaan käsitelty pisimpään oikeudessa Suomessa, Leppiniemi sanoo.

Aarnion huume- ja virkarikosjutun käsittely päättyy pian hovioikeudessa, kun jutussa kuullaan loppulausunnot kesäkuun puolivälissä. Hovioikeuden pääkäsittely alkoi viime syksynä.

Maisema kalterin takaa

Aarnio ei ole ollut paikalla oikeudessa kaikkina istuntopäivinä, joten hänen asianajajansa Riitta Leppiniemi on ollut oikeussalissa Aarnio-juttujen vuoksi vielä paljon Aarniota itseään enemmän.

Aarnio kertoi tänään radiohaastattelussa, että oikeudenkäyntipäivät venyvät hänellä helposti tunteja pidemmäksi kuin muilla salissa olevilla, koska hän joutuu päivän jälkeen odottamaan vielä kuljetusta vankilaan.

– Päivät ovat aika pitkiä. Se on noin 10 tuntia, kun aamulla lähdetään vankilasta ja tullaan aikanaan pois. Ne on kovia päiviä ja henkisesti erityisesti, hän kertoi.

Aarniolta kysyttiin haastattelussa, saako hän kokea tuulahduksen vapaudesta oikeudenkäyntipäivinä, kun hän pääsee pois vankilasta.

– Kun kaupungin halki ajetaan autolla, niin siinä näet tuttuja maisemia, mutta maisema on raidallinen, siinä on kalterit ikkunassa. Et näe mukavaa kuvaa, vaan muistat koko ajan, että katsot maisemaa kaltereiden takaa, hän vastasi.

Lue myös:

    Uusimmat