Mainos

Japanissa jälleen uusi voimakas jälkijäristys

Japania on jälleen koetellut voimakas jälkijäristys, jonka voimakkuus oli noin kuusi magnitudiasteikolla. Sen keskus oli Tokionlahden rannalla sijaitseva Chiban prefektuuri.

Järistys tuntui voimakkaana myös vajaan 40 kilometrin päässä sijaitsevassa Japanin pääkaupungissa Tokiossa. Sen ei kuitenkaan ole raportoitu aiheuttaneen vahinkoja.

Näin järistyksestä kertoi Tokiosta MTV3:n kirjeenvaihtaja Petri Saraste puoli seitsemän jälkeen aamulla Suomen aikaa.

—Juuri päättyi aika kova jälkijäristys. Se kesti poikkeuksellisen pitkään, jopa 25 minuuttia. Ja tämä hotelli todella heilui kuin purjevene. Taidan muutata hieman alemmas, tässä natinassa ja kilinässä on epämiellyttävä olla.

Tsunamivaroitusta ei annettu, mutta ilmatieteenlaitos varoitti, että meren pinnan tasossa saattaa tapahtua muutoksia.

Tokiossa ei juuri tuhoja

Viime perjantainen pääjäristys tai sitä seuranneet jälkijäristykset eivät ole aiheuttaneet juurikaan tuhoja Tokiossa.

—Hotellin katonrajassa on pieni halkeama ja puiset seinärakenteet natisevat aika lailla. Hotellin käytävällä on myös muutama halkeama ja tapetit vähän roikkuvat. Muuten ei Tokiossa ole ollut suuria vaurioita, yksi teatterin katto luhistui ihmisten niskaan ja siellä menehtyi muutama ihminen, Saraste kertoo.

Tsunamivaroitusta ei annettu, mutta ilmatieteenlaitos varoitti, että meren pinnan tasossa saattaa tapahtua muutoksia.

Myös eilen iso järistys

Edellinen voimakas jälkijäristys Japanissa sattui eilen iltapäivällä maan itäosassa. Se on niin ikään voimakkuudeltaan 6,0 magnitudia. Eilinen ja tänä aamuna sattunut järistys ovat voimakkaimpia maata viime viikolla runnelleen jättijäristyksen ja tsunamin jälkeen.

Eilisen järistyksen keskus oli Shizuokan maakunnassa runsaan sadan kilometrin päässä pääkaupungista. Myös se huojutti rakennuksia Tokiossa.

Viime viikon laajaa tuhoa aiheuttanut pääjäristys oli voimakkuudeltaan noin 9 magnitudia. Järistyksen ja sitä seuranneen tsunamin arvioidaan surmanneen ainakin 10 000 ihmistä.

Katso MTV3:n kirjeenvaihtajan Petri Sarasteen kommentit Tokiosta:

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.