Japanin mäkiässä jatkoi vakuuttavaa liitoaan Garmisch-Partenkirchenissa – irtoaako neljän suora?

Mäkihypyn maailmancupin ykkösmies Ryoyu Kobayashi nappasi voiton mäkiviikon toisessakin osakilpailussa Garmisch-Partenkirchenissa.  Maailman tämän hetken ykköshyppääjällä on hyvät mahdollisuudet kaikkien neljän osakilpailun voittoon.

Kazuyoshi Funaki on toistaiseksi ainoa japanilainen, joka on voittanut mäkiviikon. Jos Kobayashin hyppy ei hajoa totaalisesti, hänellä on hyvät mahdollisuudet toistaa Funakin temppu.

Saksan Markus Eisenbichler ja Kobayashi käyvät kovaa kisaa mäkiviikon kärjessä.

Eisenbichler hyppäsi avauskierroksella 138-metrisellään kilpailun pisimmän hypyn ja vielä toisellaankin 135-metrisen, mutta Kobayashi meni omilla hypyillään (126,5 metriä ja 133 metriä) edelle parempien tuulihyvitysten ansiosta.

Eisenbechler ei ole voittanut ennen maailmancupin osakilpailua, mutta nykykehityksellä potti irtoaa ennen pitkää.

Kisa mäkiviikon kokonaistilanteessa on kuitenkin tiukka, sillä japanilainen on vain 2,3 pistettä saksalaisen edessä. Kobayashilla on koossa tällä kaudella kuusi maailmancupin voittoa.

Kolmannen sijan nappasi Puolan Dawid Kubacki, joka teki tasaista jälkeä 133,5 metrin ja 133 metrin hypyillään.

Puolan Kamil Stoch alkaa saada pikku hiljaa hyppyään kuntoon. Kahden viime mäkiviikon voittaja oli avauskierroksen jälkeen 16:s, mutta nousi loppusijoituksissa kuudenneksi.

Suomen ainoa hyppääjä Antti Aalto tippui kisasta ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Mäkiviikko jatkuu torstaina Innsbruckin mäen karsinnalla.