Mainos

Japanin luonnonkatastrofi jätti yli 80 lasta orvoksi

Ainakin 82 on jäänyt orvoksi Japanissa viime kuussa sattuneiden maanjäristyksen ja tsunamin vuoksi, kertoo maan hallitus.

Hallituksen alustavien selvitysten mukaan orvoksi jääneiden määrä on jo korkeampi kuin vuoden 1995 Kobessa sattuneen tuhoisan maanjäristyksen jälkeen. Tuolloin molemmat vanhempansa menetti 68 lasta.

Terveys-, työ- ja hyvinvointiministeriö on jo aikaisemmin arvioinut, että orvoksi jää nyt enemmän lapsia kuin Koben luonnonkatastrofin jälkeen. Viimekuisen maanjäristyksen ja tsunamin jäljiltä Japanissa on kuollut lähes 13 000 ihmistä ja 15 000 ihmistä on yhä kadoksissa.

Tuhojen laajuus tekee orpojen tunnistamisesta hankalaa. Hallituksen tarkoituksena on palkata 400 asiantuntijaa etsimään orvoille lapsille lastenkoteja tai kasvatusvanhempia..

82:sta orpolapsesta 44 on Iwaten prefektuurista, 30 Miyagin prefektuurista ja 8 lasta Fukushiman prefektuurista.

Viranomaisten arvioiden mukaan orpojen määrä voi vielä nousta, kun tutkimukset jatkuvat eristetyillä alueilla.

Japanissa maaliskuussa sattunut maanjäristys ja tsunami iskivät satojen kilometrien pituiselle rannikko-osuudelle. Koben onnettomuus sen sijaan iski verrattain pienelle alueelle vuonna 1995. Silloin maanjäristyksen kuolonuhrien määrä oli yli 6 400 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.