Mainos

Japanin järistys ehti vavisuttaa Aasian osakemarkkinoita

Japanin maanjäristys ehti vavisuttaa myös Aasian osakemarkkinoita. Järistys iski hieman ennen Tokion pörssin sulkeutumista. Nikkei-indeksi putosi tänään 1,7 prosenttia ja vajosi alimpaan lukemaansa viiteen viikkoon.

Myös Japanin jenin arvo suhteessa dollariin putosi. Hongkongin Hang Seng -indeksi tuli 1,8 prosenttia alaspäin.

Japanin kaikki kauppasatamat suljettiin. Myös useita ydinvoimaloita ja öljynjalostamoja suljettiin, ja suuri terästehdas syttyi tuleen maanjäristyksen seurauksena. Elektroniikkajätti Sony sulki kuusi tehdastaan.

- Pohjois-Japanissa on auto- ja puolijohdeteollisuutta, joten maanjäristyksellä on taloudellista vaikutusta tehtaille aiheutuneiden tuhojen takia, ekonomisti Yasuo Yamamoto Tokio Mizuho-tutkimuslaitoksesta arvioi.

Vakuutusyhtiöiden osakkeita ravisteltiin

Eurooppalaisten vakuutusyhtiöiden osakkeiden hinnat ovat pudonneet rajusti Japanin maanjäristyksen takia. Maailman kolmen suurimman jälleenvakuutusyhtiön Munich Ren, Swiss Ren ja Hannover Ren osakkeet olivat pudonneet yli viisi prosenttia ja ranskalaisen Scorin 6,5 prosenttia.

Japanin maanjäristyksen aiheuttamien tuhojen hintaa on vakuutusyhtiöiden mukaan mahdotonta arvioida vielä. Jälleenvakuutusyhtiöt auttavat vakuutusyhtiöitä kattamaan korvaukset suurissa vahinkotapauksissa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.