Japani - nousevan auringon matkailumaa

Japanissa matkailija voi sukeltaa ruuhkaiseen ihmispaljouteen, rentouttavaan kuumaan lähteeseen, vanhan temppelin rauhaan tai vaikka keväiseen kirsikankukkametsään. Mtv3.fin matkailusivut listasi parhaat vinkit.

Japani muodostuu Honshun, Hokkaidon, Kyushun ja Shikokun pääsaarista sekä tuhansista pienemmistä saarista. Tämä noin 127 miljoonan asukkaan maa tunnetaan Suomessa ainakin menestyneenä autojen ja kodintekniikan valmistajana.

Matkailumaana Japani on sen sijaan jäänyt valtavan naapurinsa Kiinan varjoon. Japanilla on kuitenkin paljon tarjottavaa myös matkailun ystäville.

Ihmisvilinästä luonnonrauhaan

Japanin pääkaupunki Tokio on kasvanut pienestä kalastajakylästä suureksi valtakeskukseksi ja Japanin keskipisteeksi. Se muodostaa esikaupunkeineen yhden maailman suurimmista kaupungeista. Sen kokeminen on jo itsessään elämys, vaikka ei etsisikään mitään erityisiä aktiviteetteja.

Tokiossa on vilkas yöelämä ja paljon erilaisia huvittelumahdollisuuksia klubeista ja diskoista erittäin suosittuun karaokeen. Myös ostos- ja muotikaupunkina se on ehdoton. Runsasta kulttuuritarjontaakin Tokiosta löytyy museoista temppeleihin, vaikka niistä kaupunki ei olekaan yhtä tunnettu.

Tokiosta voi tehdä myös päiväretkiä lähialuille. Alle muutaman tunnin junamatkan päässä ovat muun muassa maan suosituimpiin turistikaupunkeihin lukeutuva Nikko, kuuluisa Fuji-vuori ja vehreä Hakonen alue, joka on erityisen tunnettu kuumista lähteistään ja jylhistä vuoristomaisemistaan.

Hakonen parasta antia ovat retket Fuji-Hakone-Izun kansallispuistoon ja rentoutuminen japanilaisessa kylpylässä. Kylpylät ja kuumat lähteet ovat Japanissa muutenkin todella yleisiä ja suosittuja.

Vastakohdat Osaka ja Nara

Osakan, Kioton ja Koben alue on Japanin toiseksi suurin kaupunkikeskittymä heti Tokion jälkeen. Naran ja Kioton historiallisten kaupunkien välissä sijaitsee Osaka, joka naapureistaan poiketen on tunnettu lähinnä taloudellisena rahoituksen ja kaupan keskuksena. Kaupungilla on tarjottavana matkailijalle rikas ruokakulttuuri ja yöelämä.

Vastakohtana Osakan bisneshenkisyydelle ja vilkkaudelle Naran kaupunki on rauhallisuuden symboli. Kaupunki perustettiin jo vuonna 710, ja se oli Japanin ensimmäinen pääkaupunki.

Narassa on paljon kauniita puiden peittämiä kukkuloita ja temppelipuistoja. Siellä on myös joitakin maailman vanhimmista puisista rakennuksista.

Kirsikankukkien Kioto

Kioto oli yli tuhat vuotta Japanin pääkaupunki, ja yhä edelleen sitä nimitetään Japanin sieluksi. Aasian kauneimpiin kaupunkeihin kuuluva Kioto on parhaimmillaan keväällä kirsikkapuiden kukkiessa puistoissa. Siitä käytetäänkin Japanissa lempinimeä kukkiva pääkaupunki.

Turistit ja myös muualta maasta tulevat japanilaiset löytävät Kiotosta vanhan hienostuneen Japanin. Toisessa maailmansodassa Kioto säästyi lähes kokonaan pommituksilta, joten siellä on säilynyt paljon vanhoja rakennuksia.

Kaupungissa on peräti 17 Unescon maailmanperintölistalle kuuluvaa kohdetta. Tämän lisäksi Kiotossa on satoja shintolaisia alttareita ja yli 1500 buddhalaista temppeliä sekä lukematon määrä maailmankuuluja kivipuutarhoja.

Kiotoon tutustuu parhaiten kävellen tai pyörällä. Yksi kuuluisimpia nähtävyyksiä on Keisarillinen palatsi, joka sijaitsee aivan keskustan tuntumassa valtavalla puistoalueella.

Kiotossa on myös Japanin parhaiten säilynyt palatsi eli Nijon linna. Sen rakentamiseen osallistui Japanin parhaita puuseppiä ja taiteilijoita. Linnan erikoisuus on satakielilattia, joka ääntelee sillä käveltäessä. Se on aikansa ihme ja arvoitus jopa nykytekniikalle.

Lue koko juttu:

Mediafocus/Maria Hiltunen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja