Mainos

Ukraina: Presidentti ja oppositio tekivät sopimuksen

Ukrainassa presidentti ja oppositio ovat tehneet sopimuksen, jolla tähdätään maan kriisin rauhoittamiseen, kertoo uutistoimisto Reuters. Lähteiden mukaan sopimuksessa muun muassa rajoitetaan presidentin valtaa.  

Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsh on myös jo aiemmin tänään luvannut, että maassa järjestetään aikaistetut presidentinvaalit. 

Janukovitshin mukaan maassa aloitetaan valmistelut uuden hallituksen muodostamiseksi.  

Ukrainan parlamentissa kysymys presidentin vallan vähentämisestä on aiheuttanut tappelun. Tappeluun osallistui useita kansanedustajia, ja tilannetta parlamentin kokoushuoneessa kuvailtiin kaoottiseksi.

Opposition edustajat suuttuivat, kun heidän mielestään puhemies yritti viivyttää mahdollista äänestystä päätöslauselmasta, jossa vaaditaan presidentin valtaoikeuksien kaventamista.

Tutkija: Janukovitsh on lupaillut ennenkin 


Ulkopoliittisen instituutin tutkija suhtautuu kriittisesti Ukrainan presidentin Viktor Janukovitshin ilmoitukseen aikaistetuista presidentinvaaleista. 

Tutkija Kristi Raik sanoo, että lupaus kuulostaa hyvältä, mutta monta kysymystä jää vielä avoimeksi. Hänen mukaansa ukrainalaiset ovat oppineet, että Janukovitshin sanaan ei voi välttämättä luottaa.  

– Mielenosoittajat ovat erittäin epäluuloisia Janukovitshia kohtaan. Ei ole selvää, että he hyväksyvät ehdotukset.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja