Janosta kärsivät eläimet koskettivat espoolaisnaisia: Facebook-postaus kerännyt satoja tykkäyksiä – "Toivon, että ihmiset ympäri Suomen innostuvat tästä"

Myös oravat ja siilit kärsivät nestehukasta 0:15

Espoolaisella nettisivustolla kehotetaan ihmisiä viemään kuivuudesta kärsiville luonnoneläimille vesikuppeja ulos luotoon. Idean taustalla on kaksi espoolaisnaista Miia Hannula ja Suvi Väätänen, jotka saivat idean lukiessaan eläinten ahdingosta tiedotusvälineistä. 

Video: Pieneläimet voivat kärsiä kuumalla säällä nestehukasta. Kuvasarjan siilit pelastuivat, mutta orava nääntyi kuoliaaksi.

– Eläinrakkaina meille heräsi pelko ja huono mieli siitä, että mistä eläimet oikein saavat juotavaa näin kuivalla säällä. Halusimme auttaa ja veimme ystäväni kanssa juomakippoja tähän lähimaastoon Espoon Olarin alueelle, missä asustellaan, kertoo Hannula.

Samalla Hannula ja Väätänen ajattelivat haastaa muitakin Espoossa asuvia ja ilmoittivat asiasta Espoon puskaradiossa eli paikallisessa Facebook-ryhmässä.

– Tosi paljon ollut tullut positiivisia kommentteja, ihmiset ovat kannustaneet ja olleet mukana. Ja toivon, että ihmiset ympäri Suomen innostuvat tästä, koska vaikuttaa siltä, että kuivuus koskee ihan koko maata, Hannula lisää.

Lautasia ei jätetä luontoa saastuttamaan

Hannulan postaus Facebookissa on kerännyt jo Espoon alueelta lähemmäs 800 tykkäystä.

Kaksikko on vienyt Olarin alueen metsiin, ojiin ja pelloille yhtensä 12 litraa vettä.

– Meillä on käytössä muoviset kipot ja kertakäyttölautaset. Aiomme täyttää lautasia tässä lähipäivinä ja hakea ne pois sitten kun kuivuus vähenee, Hannula kertoo.

Hannula on kevään aikana ihmetellyt, missä oravat ja siilit ovat Olarin alueelta. Hän kertoo, ettei ole juurikaan nähnyt pieneläimiä asuinalueellaan kuten aiempina vuosina.

– En tiedä, onko se sitä kuivuutta sitten, mutta eläimiä ei juurikaan ole näkynyt. 

Lue myös:

    Uusimmat