Mainos

Jännitys tiivistyy Kööpenhaminassa

YK:n ilmastokokous on täyttänyt Tanskan pääkaupungin sadoilla valtionpäämiehillä sekä tuhansilla kansalaisjärjestöjen edustajilla ja toimittajilla.

Kokouspaikan, Bella Center -messukeskuksen eteen on kerääntynyt lukuisia kansalaisjärjestöryhmiä, kertoo Helsingin Sanomat. Kansalaisjärjestöjen ja ilmastoaktivistiryhmien odotetaan järjestävän useita mielenilmauksia ilmastokokouksen aikana.

Yle uutisten mukaan ennakolta aikeistaan ovat ilmoittaneet muun muassa saksalainen radikaaliaktivistiryhmä, jonka odotetaan yrittävän tunkeutua Bella Centeriin ilmastokokouksen viimeisenä viikonloppuna.

Uutiskanava CNN kertoo, että yhteensä lähes 34 000 osallistujaa on ilmoittautunut kokoustapaamisiin messukeskukseen. Määrä on yli kaksinkertainen messukeskuksen sallittuun enimmäismäärään, 15 000 kävijään. Esimerkiksi osa kansalaisjärjestöjen edustajista on käsketty odottamaan keskuksen ulkopuolelle ruuhkien pelossa.

Kaupungin laitamille vanhaan varastorakennukseen on perustettu väliaikainen vankila, jossa on tilaa 350 pidätetylle. Noin 150 poliisia ja asianajajaa on palkattu käsittelemään mahdollisia pidätyksiä nopeutetussa järjestyksessä, kertoo Yle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.