Janne Tulkki pelasti loukkaantuneen fanin laivalla

Iskelmäartistin ensiaputaidoista oli suunnaton apu tiistai-iltana, kun naisfani kaatui pahannäköisesti laivan kierreportaissa.

Janne Tulkki oli esiintymässä Baltic Princess-laivalla tiistaina, kun ikävä haveri sattui miehen esiintymisen jälkeen. Keikan päättymisen jälkeen takahuoneeseen mennyt Tulkki kuuli kovan kolauksen ja ryminää.

Laulaja ei epäröinyt hetkeäkään, kun huomasi naispuolisen, vanhemman fanin tarvitsevan apua kaatumisen jälkeen.

– Nainen oli pudonnut ilmeisen korkealta. Tilanne näytti pahalta. Vartalo oli vielä rappusissa, mutta pää oli pahannäköisesti lattialla. Takaraivossa olleesta haavasta tuli runsaasti verta ja nainen oli shokissa tapahtuneen jälkeen, Tulkki kertaa tapahtumia Viihdeuutisille.

Lukuisia ensiapukursseja läpikäynyt Tulkki riensi saman tien auttamaan haavoittunutta naista. Muut ympärille kerääntyneet auttajat olivat juhlakunnossa, joten Tulkin avusta oli suunnaton hyöty.

– Oli aika kova työ pitää ihmisiä kauempana, sillä he eivät olleet auttamiskunnossa vaikka halua auttamiseen olikin. Nainen oli tajuton, mutta sain hänet virkoamaan. Pidin häntä kädestä ja yritin jututtaa häntä, jotta hän ei menettäisi tajuntaansa uudestaan. Saimme siirrettyä hänet pois rappusten luota, jotta hän saa paremmin happea. Kun siirsimme hänet pois, pidin kaksin käsin kiinni hänen niskastaan mahdollisten niskavammojen takia. Lopulta saimme paikalle myös laivalääkärin, joka otti naisen huostaansa, laulaja kertaa tapahtumia.

Tulkin mukaan naisen vammat eivät olleet lopulta niin vakavia kuin alussa näytti. Nainen vietiin ambulanssilla tallinnalaiseen sairaalaan. Myöhemmin Tulkki näki naisen pyörätuolissa.

– Onneksi ei käynyt pahemmin. Kyllä se aika häijyltä näytti, auttaja tunnusti.

Janne Tulkin sankariteosta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

(MTV3-ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat