Janne Ahonen kiihdytysajosta: Pieni virhe voi olla kohtalokas

Ex-mäkikotka Janne Ahonen osallistuu viikonloppuna kiihdytysautoilun EM-kilpailuun Alastarolla.

Maailman nopeimman moottoriurheilulajin Euroopan Mestaruus ratkaistaan Alastaron moottoriradalla 5.-8 heinäkuuta. Entinen mäkihyppääjä Janne Ahonen on kilpailussa mukana omalla ART(Ahonen Racing Team) -tallillaan, jonka mies pisti pystyyn viime syksynä. MTV3.fin haastattelussa Jannelta tiedusteltiin, mitä kiihdytysauton kuljettajalta vaaditaan, ainakin kovaa kuntoa?

– Hirveästi ei voi aristella ja arkailla, mutta muuten perushyvä yleiskunto tarvitaan, sillä mennään jo pitkälle. Kuljettajaan kohdistuu kovia voimia ja silloin on vartalo kovilla, mutta se ei ole onneksi pitkäaikaista.

Janne tietää mistä puhuu, sillä hän on kokenut auton voiman koko vartalossaan.

– Kilpailuviikonlopun jälkeen kyllä sunnuntai-iltana tietää ajaneensa, vaikka on ajanut vain sitä lyhyttä suoran pätkää muutamana päivänä. Kroppa on koetuksella ja kaikki paikat ovat kipeinä. Se tuntuu hyvältä sen takia koska se tuntuu niin pahalta. Sekuntiakaan pidempään ei pystyisi kyllä autossa olemaan, Janne toteaa.

Pienistä g-voimista kilpailujen seuraajilla on usein kokemuksia lähinnä huvipuistolaitteista. Kiihdytysautokilpailussa kuljettajaan kohdistuu kuitenkin huomattavasti kovemmat voimat ja samalla pitäisi pystyä vielä käsittelemään autoakin.

– Isommissa luokissa katsojakin huomaa ja tuntee autojen tärinän ja paineen jo sadan metrin päässä autosta. Siinä voi vaan kuvitella, miltä se auton sisällä tuntuu.

Ahonen ei pelkää, vaan on tiedostanut vaarallisen lajin riskit.

– Pitää koputtaa puuta, ettei mitään isompaa ole ainakaan vielä tapahtunut. Voimia ja laitteita pitää kunnioittaa ja mennä nöyränä mutta ei nöyristelemällä. Turvallisuudesta pidetään kyllä huolta, sillä sekunnin kymmenyksessä tarkkaavaisuusvirhe voi viedä kauas metsään.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja