Janina Anderssonin kassi:

- punaviinimarjoja - 2 reilun kaupan banaania - silakoita - marenkipohja - saaristolaisleipä - porkkanoita - suppilovahveroita

Hans Välimäen ja Janina Anderssonin menu:

Marinoidut silakat

4 silakkaa 1/2 dl vettä 2 rkl valkoviinietikkaa suolaa, pippuria 1/2 keltasipulia

Poista ruodot ja keitä marinadi. Kaada silakoiden päälle ja anna maustua 6 min. ennen tarjoilua.

Poltettu silakka

4 silakkaa 1/2 dl vettä 2 rkl valkoviinietikkaa suolaa, pippuria punasipulia valkosipulia

Poista ruodot, keitä marinadi ja kaada silakoiden päälle. Anna marinoitua 5 min ja "polta" nopeasti kaasulampulla. Tarjoile paahdetun Rosalan-limpun kera.

Paistettu silakka

4 silakkaa suolaa, pippuria raastettua rosalan-limppua 2 rkl voita

Leikkaa kalat paloiksi, mausta ja paneroi raastetulla limpulla sekä paista voissa.

Porkkanasause

1 keltasipuli 3 porkkanan mehu 1 valkosipulin kynsi 2 dl vettä suolaa, pippuria

Pilko sipulit ja kuullota. Lisää porkkanamehu ja muut nesteet sekä mausteet. Soseuta, paranna voilla ja tarjoile.

Sieni-porkkanapiirakka

taikina:

10 g voita 3 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa

Sekoita hyvin ja kauli vuoan pohjalle. Esipaista 5 min. ennen täytteen lisäämistä.

täyte:

100 g suppilovahveroita 1 sipuli 1 porkkana raastettuna 2 rkl voita paistamiseen 3 rkl juustoraastetta 1 keltuainen 1/2 dl kermaa suolaa, pippuria

Kuullota sipuli, sienet sekä porkkana ja kaada massa piirakkapohjan sisään. Sekoita loput ainekset joukkoon ja mausta. Tarkista maku ja paista uunissa 200 asteessa 10min.

Banaanitorttu ja kinuski

1 banaani 2 rkl fariinisokeria 1 rkl voita 50 g em. taikinaa

Leikkaa banaani siivuiksi ja sekoita muiden ainesten kera. Paista 10 min. uunissa.

kinuski:100 g sokeria 2 dl kermaa

Karamelisoi sokeri ja lisää kerma. Keitä 5min ja tarjoile.

Marenkitorttu

vatkattua vaniljakermaa kinuskia mausteeksi ja karpaloita

Kokoa kerroksittain marenkilevyjen kera ja tarjoile.

Lue myös:

    Uusimmat