Mainos

Janina Anderssonin kassi:

- punaviinimarjoja - 2 reilun kaupan banaania - silakoita - marenkipohja - saaristolaisleipä - porkkanoita - suppilovahveroita

Hans Välimäen ja Janina Anderssonin menu:

Marinoidut silakat

4 silakkaa 1/2 dl vettä 2 rkl valkoviinietikkaa suolaa, pippuria 1/2 keltasipulia

Poista ruodot ja keitä marinadi. Kaada silakoiden päälle ja anna maustua 6 min. ennen tarjoilua.

Poltettu silakka

4 silakkaa 1/2 dl vettä 2 rkl valkoviinietikkaa suolaa, pippuria punasipulia valkosipulia

Poista ruodot, keitä marinadi ja kaada silakoiden päälle. Anna marinoitua 5 min ja "polta" nopeasti kaasulampulla. Tarjoile paahdetun Rosalan-limpun kera.

Paistettu silakka

4 silakkaa suolaa, pippuria raastettua rosalan-limppua 2 rkl voita

Leikkaa kalat paloiksi, mausta ja paneroi raastetulla limpulla sekä paista voissa.

Porkkanasause

1 keltasipuli 3 porkkanan mehu 1 valkosipulin kynsi 2 dl vettä suolaa, pippuria

Pilko sipulit ja kuullota. Lisää porkkanamehu ja muut nesteet sekä mausteet. Soseuta, paranna voilla ja tarjoile.

Sieni-porkkanapiirakka

taikina:

10 g voita 3 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa

Sekoita hyvin ja kauli vuoan pohjalle. Esipaista 5 min. ennen täytteen lisäämistä.

täyte:

100 g suppilovahveroita 1 sipuli 1 porkkana raastettuna 2 rkl voita paistamiseen 3 rkl juustoraastetta 1 keltuainen 1/2 dl kermaa suolaa, pippuria

Kuullota sipuli, sienet sekä porkkana ja kaada massa piirakkapohjan sisään. Sekoita loput ainekset joukkoon ja mausta. Tarkista maku ja paista uunissa 200 asteessa 10min.

Banaanitorttu ja kinuski

1 banaani 2 rkl fariinisokeria 1 rkl voita 50 g em. taikinaa

Leikkaa banaani siivuiksi ja sekoita muiden ainesten kera. Paista 10 min. uunissa.

kinuski:100 g sokeria 2 dl kermaa

Karamelisoi sokeri ja lisää kerma. Keitä 5min ja tarjoile.

Marenkitorttu

vatkattua vaniljakermaa kinuskia mausteeksi ja karpaloita

Kokoa kerroksittain marenkilevyjen kera ja tarjoile.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.