- punaviinimarjoja - 2 reilun kaupan banaania - silakoita - marenkipohja - saaristolaisleipä - porkkanoita - suppilovahveroita
Hans Välimäen ja Janina Anderssonin menu:
Marinoidut silakat
4 silakkaa 1/2 dl vettä 2 rkl valkoviinietikkaa suolaa, pippuria 1/2 keltasipulia
Poista ruodot ja keitä marinadi. Kaada silakoiden päälle ja anna maustua 6 min. ennen tarjoilua.
Poltettu silakka
4 silakkaa 1/2 dl vettä 2 rkl valkoviinietikkaa suolaa, pippuria punasipulia valkosipulia
Poista ruodot, keitä marinadi ja kaada silakoiden päälle. Anna marinoitua 5 min ja "polta" nopeasti kaasulampulla. Tarjoile paahdetun Rosalan-limpun kera.
Paistettu silakka
4 silakkaa suolaa, pippuria raastettua rosalan-limppua 2 rkl voita
Leikkaa kalat paloiksi, mausta ja paneroi raastetulla limpulla sekä paista voissa.
Porkkanasause
1 keltasipuli 3 porkkanan mehu 1 valkosipulin kynsi 2 dl vettä suolaa, pippuria
Pilko sipulit ja kuullota. Lisää porkkanamehu ja muut nesteet sekä mausteet. Soseuta, paranna voilla ja tarjoile.