Janina, 12, esitti suoran kysymyksen Ylellä Sauli Niinistölle joulun vietosta – näin presidentti vastasi

Pohjois-Savossa sijaitsevan Nilsiän yhtenäiskoulun oppilas Janina Paakkinen, 12, pääsi esittämään tasavallan presidentti Sauli Niinistölle kysymyksen joulun vietosta korona-aikana Yle Radio 1:n tasavallan presidentin kyselytunnilla.

Paakkinen kysyi, miten presidentti neuvoisi ihmisiä toimimaan näin koronavuoden joulunaikana ja vaikuttaako korona presidentin joulunviettoon.

– Meillähän on tapana ajatella sillä tavalla, että joulu tehdään: käydään lahjaostoksilla ja hankitaan pöydän antimia, kuusi ja muuta.

– Tänä vuonna minusta joulua tehdään eri tavalla, eli me kaikki teemme sitä kohdaltamme, miten käyttäydymme, koska kukaan meistä ei halua koronaa jouluvieraaksemme.

Niinistö muistutti, että koronatapausten määrä riippuu siitä, miten kansalaiset käyttäytyvät.

– Jos muistamme olla varovaisia ja ottaa muita huomioon, sittenpä se joulu sieltä tulee.

Niinistö kertoi, että korona-aika vaikuttaa hänen perheensä joulunviettosuunnitelmiin siten, että he tekevät päätöksiä esimerkiksi joulunviettopaikasta vasta viime metreillä.

– Kyllä me joudumme lykkäämään vähän joulunvieton päättämistä, sen rakenteesta, missä ollaan ja miten ollaan, aika lailla sinne viime metreille, jotta nähdään, mikä on turvallista.

– Koska sitäkään ei passaa unohtaa, että vaikka jouluun asti selvittäisiin terveinä, niin jos jouluna tuppaudutaan samaan paikkaan, niin se voi kostautua myöhemmin. 

Katso alla oleva video: Terveyden ykköstykit antavat suosituksensa joulupukin vierailuun!

0:56

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja