Jani Wickholm viettää uudenvuoden yksin – lapsi joutui sairaalaan

Vuoden 2003 Idols-ohjelmasta tutun laulaja Jani Wickholmin lokakuussa syntynyt poika sairastui vakavasti.

Jani Wickholm päivitti uudenvuoden aatonaattona Facebookiin olevansa sairaalassa. Päivityksen kommenteissa Wickholm täsmensi asiaa seuraavasti:

– Mun poika on huonossa hapessa. Itku tulee.

Tänään uudenvuodenaattona on varmistunut, että laulajan hieman alle kolmen kuukauden ikäisellä pojalla on RS-virus.

Aikuisilla ja vanhemmilla lapsilla RS-virus aiheuttaa yleensä lievän ylempien hengitysteiden infektion, johon kuuluu nuhaa, kurkkukipua ja mahdollisesti lämpöilyä. Pienillä lapsilla virus voi aiheuttaa vakavan alempien hengitysteiden tulehduksen, keuhkokuumeen tai ilmatiehyiden tulehduksen.

MTV.fi tavoitti Wickholmin puhelimitse.

– Maanantaina varasin ajan itselle ja pojalle terveyskeskukseen. Siellä saimme ajan akuuttilääkärille, joka määräsi vauvalle inhalaattorin. Apteekissa ihmeteltiin annostusta, laulaja kertoo tapahtumien kulusta.

– Teimme kuten lääkäri käski. Eilen illalla kuuntelin pojan itkunsekaista hengitystä, joka oli tiheää ja vaivalloista. Teimme äkkiä johtopäätöksen, että lähdemme Jyväskylän keskussairaalaan. Siellä sitten päästiin päivystävälle lääkärille tosi nopeasti.

Lastenlääkäri huomasi, että kaikki ei ole kunnossa.

– Poikaa ja emäntää ei voitu päästää kotiin. Siellä he ovat edelleen, poika jäi tarkkailtavaksi. Olemme Jyväskylän keskussairaalalle ja lastenosastolle kiitollisia ja erittäin tyytyväisiä heidän tilanteen haltuunottoon, palveluun ja pätevyyteen. Poikamme on hyvässä hoidossa.

– Onhan se kauheaa, kun pieni ihminen yrittää saada happea. On ollut kyllä aikamoinen viimeinen puoli vuotta.

Wickholm on ollut itsekin pitkin syksyä kipeänä. Hänellä on epäilty muun muassa astmaa.

– Äänihuulet ovat olleet välillä niin rasittuneet, että hyvä kun ääntä lähtee. On ollut aikamoista säätöä, johon pojan sairastuminen tuli vielä päälle.

– Onneksi saatiin vuoden keikat hoidettua eikä ole tarvinnut perua. 16. tammikuuta on ensimmäinen keikka. Olen yrittänyt poppakonsteilla saada helpotusta oloon, olen vetänyt pakurikääpää sun muuta.

Laulajan vaimo on ollut terveenä, mutta myös Wickholmin sikoistyttärellä on ollut havaittavissa oireita.

– Vietän uuttavuotta yksin elukoiden kanssa, tytär on hoidossa. Tällä tavalla menee tämä uusivuosi meillä. Kyllä tässä on kättä ristitty, että ensi vuodesta tulisi parempi. Jos alamäkeen saisi potkua. Kyllä tämä tästä lähtee, Wickholm sanoo.

Toinen lapsi syntyi Jani Wickholmin perheeseen 12. lokakuuta. Poika syntyi keisarinleikkauksella.

– Tiukka yö takana. Potra poika 4 220 g on tänään 12.10.2015 syntynyt Wickholmin sukuun keisarileikkauksella. Komea jätkä voi hyvin! Emännälle otti koville, mutta heräämössä tarkkailussa ja toivottavasti kaikki menee ok, Jani kirjoitti Facebookissa.

Jani Wickholm tuli tunnetuksi MTV3-kanavan Idols-ohjelmasta sen ensimmäisellä tuotantokaudella 2003-2004. Wickholm sijoittui toiseksi Hanna Pakarisen jälkeen.

Katso alta Jani Wickholmin toukokuinen videohaastattelu Huomenta Suomessa!


Lue myös:

    Uusimmat