Janakkalan urbaani legenda olikin totta! Rescue-koira "Rekku" selvisi kolme vuotta itsekseen luonnon helmassa: "Se on ihme"

Janakkalan urbaani legenda olikin totta! Katso, kuinka hyväkuntoisena Rekku selvisi kolme vuotta metsässä 5:11
Janakkalan urbaani legenda olikin totta! Katso, kuinka hyväkuntoisena “Rekku” selvisi kolme vuotta metsässä – näin karkulainen voi nyt

Rescue-koira selvisi luonnon helmassa Janakkalassa liki kolme vuotta ilman ihmisen rapsutuksia. Kuuntele yllä olevalta videolta ”Rekku”-koiran selviytymistarina. 

Janakkalan seudulla on parin vuoden ajan liikkunut ”urbaani legenda” koirasta, joka asustelee itsekseen metsän siimeksessä.

Hauvasta havaintoja tehneet uskoivat kyseessä olevan rescue-koira, joka karkasi omistajaltaan kesäkuussa 2020.

Ennen kuin metsässä havaittua koiraoletettua ryhdyttiin pelastamaan, Hämeenlinnan seudun eläinsuojeluyhdistys halusi saada varmuuden siitä, että luonnossa nähty otus todella oli koira, eikä luonnoneläin, kuten kettu tai susi. 

– Tykkään sanoa urbaani legenda sen takia, että monesti tulee ilmoituksia, että on nähty milloin mitäkin, milloin missäkin, yhdistyksen puheenjohtaja Merituuli Stenberg kertoo MTV Uutisille. 

– Tässä tapauksessa, kun saatiin riistakamerakuvaa ja tuli selväksi, että kyseessä oli koira, laitoimme pyörät pyörimään, hän jatkaa.

Vaikka asiaa on Stenbergin mukaan vaikea uskoa todeksi, metsässä kolme vuotta karkuteillä ollut ”Rekku” oli löytynyt – vieläpä hyvässä kunnossa. 

– Se on ihme, Stenberg toteaa. 

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miltä Rekku-koira näytti pelastushetkellä, ja millaiset oltavat hauvalla on tänä päivänä. 

Lue myös:

    Uusimmat