Jämsäläismies murhasi vaimonsa liki 70 veitseniskulla lapsen katsellessa – pääsee tänään ehdonalaiseen vapauteen: "Hänellä oli hyviä vankilan ulkopuolisia läheissuhteita"

0:45
Millä perustein ehdonalaiseen pääsee? Se ei ole aivan yksinkertainen prosessi – katso vaikka!

Vaimonsa murhannut jämsäläismies pääsee tänään ehdonalaiseen vapauteen 14 vuoden vankeustuomion jälkeen. 

Henkirikos tapahtui Jämsässä heinäkuussa 2006, jolloin mies löi aviovaimoaan 69 kertaa leipäveitsellä. Naisen rintakehään osui peräti 51 veitseniskua.

Erityisen raa’aksi ja julmaksi kuvailtua veritekoa todisti tekohetkellä pariskunnan 2-vuotias tytär, jonka huoltajuuden jämsäläismies sittemmin menetti.

”Miehellä hyviä vankilan ulkopuolisia läheissuhteita”

Helsingin hovioikeus perustelee vapauttamispäätöstään muun muassa pitkään jatkuneella ja moitteettomasti sujuneella avovankila-ajalla. 

Myös miehen hyvä vankeusajan käytös ja sen aikana suoritetut opinnot puolsivat ehdonalaiseen vapauteen pääsemistä. 

Hovioikeuden mukaan Rikosseuraamuslaitoksen lausunnossa on arvioitu, että hakijalla oli kaikki edellytykset elää rikoksetonta elämää vankilan ulkopuolella.

– Hakijan suhtautuminen yhteiskuntaan ja viranomaisiin oli myönteinen ja hänellä oli hyviä vankilan ulkopuolisia läheissuhteita, hovioikeuden päätöksessä muotoiltiin viime syksynä. 

Veriteon tasutalla avioeroaikeet

Henkirikoksen taustalla olivat avioparin riitaisuudet ja avioeroaikeet. 

Viikkoa ennen surmaa avioliitto oli kariutumassa ja äiti ja tytär olivat lähteneet kotitalosta, mutta he palasivat sittemmin takaisin.

Surmatyötä edeltäneenä päivänä perhe vietti tyttären 2-vuotissyntymäpäivää sukulaisten kanssa, minkä jälkeen tapahtumat johtivat yöllä kohtalokkaaseen riitaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja